Igualtat preveu reforçar amb onze professionals el personal del centre datenció primària de serveis socials Salvador Allende

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat que la Generalitat preveu reforçar amb 11 professionals la plantilla del centre d’atenció primària de serveis socials Salvador Allende que atén, entre d’altres, el barri d’Orriols, tal com es ha consignat als pressupostos d’aquest any.

La vicepresidenta ha mantingut una reunió amb representants de l’associació veïnal Plataforma Orriols a Lluita per informals i fer un repàs sobre les actuacions dutes a terme al barri per part de les administracions públiques i d’acord amb el compromís adquirit per part de la Generalitat.

Oltra ha assenyalat la importància de dotar de personal suficient els equips dels centres d’atenció primària de serveis socials perquè constitueixen espais d’“intervenció social i convivència, on s’acompanya les persones en moments de vulnerabilitat social”. A més, s’engegarà al barri un nou programa d’intervenció comunitària amb l’associació Arca.

A la reunió que ha mantingut amb els veïns i veïnes de la Plataforma, la vicepresidenta també els ha explicat la posada en marxa des del passat mes d’abril del programa Jove Oportunitat (JOOP) en què participen 10 joves d’entre 16 i 21 anys edat del barri.

JOOP és un programa promogut per l’IVAJ en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (2014-2020), orientat a joves que se senten fora del sistema educatiu i sense un rumb clar, amb l’objectiu que es reenganxin als estudis o s’incorporin al mercat laboral”, ha indicat Oltra.

Així mateix, l’Institut Valencià de les Dones ha finançat el programa Romi Dona Orriols, a més de comptar amb la Unitat d’Igualtat Torrefiel-Orriols formada per una agent d’igualtat i una promotora per a les actuacions d’intervenció en aquesta matèria.

Entre altres actuacions destacables, la vicepresidenta ha assenyalat que a l’àrea d’igualtat en la diversitat des de la Conselleria s’han finançat sis programes amb València Acull per més de 130.000 euros, un habitatge tutelat per a persones amb diversitat funcional gestionat per Xarxa Psicosocial, i dos centres concertats d?infància i adolescència.

Respecte als pisos buits del barri que actualment són “focus de conflicte i es troben totalment abandonats”, la vicepresidenta ha indicat que se sol·licitarà a la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) “la cessió d’aquests pisos a la Generalitat” per adequar-los i que passin a formar part del parc públic de vivenda.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: