Política

Igualtat potencia l’empoderament juvenil a les comarques rurals valencianes

El secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha destacat la tasca del Consell en potenciar l’apoderament juvenil a les comarques rurals valencianes ia donar respostes als desafiaments a què s’enfronten les petites poblacions de l’interior de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha manifestat Alberto Ibáñez en la inauguració de la trobada ‘Joves Rurals’ centrat en l’anàlisi del medi rural valencià des d’un prisma juvenil i les experiències de dinamització i on ha presentat els beneficis que aportarà el pla de municipalització de les polítiques de joventut a les zones rurals.

En la trobada organitzada per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), amb la col·laboració de la Càtedra Pagoda de Govern Obert, Participació i Open Data i l’ajuntament d’Aras de los Olmos, han participat joves, agents de desenvolupament local així com a professionals i regidories de Joventut.

En la seva intervenció, el secretari autonòmic d’Inclusió ha emmarcat el pla de municipalització de les polítiques juvenils en tercer eix del Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social (Pla Vics), per garantir que es presten tots els serveis, “en igualtat de condicions a tot el territori “i també a la Xarxa Jove com a política” antidespoblación “.

Ibáñez ha recordat que el Pla Vics és una eina d’ordenació i direcció estratègica de les accions i mesures d’inclusió i cohesió social vinculades al territori, i que es basa en tres eixos d’acció, “la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i la equitat territorial “.

En aquesta línia, ha assegurat Ibáñez, el Pla de municipalització aposta per “el desenvolupament comunitari, el treball en xarxa i el voluntariat per aconseguir una societat cohesionada”.

La Xarxa Jove, ha concretat suposa una “súper estructura de coordinació autonòmica territorialitzada”, amb l’objectiu de “dinamitzar i coordinar els diferents serveis i recursos transversals d’intervenció amb joves” que presta especial atenció a “la prevenció, promoció de drets i la participació jove en tot el territori “.

Així mateix, ha indicat que la Xarxa està pensada per garantir “la igualtat d’oportunitats i l’equitat territorial”, per la qual cosa s’ha inclòs “una compensació de professionals per jove, en el cas, de les zones rurals o despoblades” i es preveu incloure un mòdul superior amb un plus per desplaçament per al personal que treballi en mancomunitats o municipis de difícil accés.

Formada per la Generalitat i entitats locals que tinguin entre els seus objectius la intervenció en joventut, per a Alberto Ibáñez, la importància d’aquesta xarxa, és el seu paper preventiu amb la configuració d’una societat “crítica, lliure”, basada en “la igualtat d’oportunitats i els bons tractes “.

El secretari autonòmic ha assenyalat que aquest procés de municipalització de les polítiques integrals de joventut és “imparable” i en aquests 3 anys de Govern del Botànic, “ja s’ha vingut materialitzant en la concessió d’ajuts per desenvolupar programes de joventut en 115 municipis de la Comunitat Valenciana, amb una dotació total d’un milió d’euros “.

També, ha precisat, “21 mancomunitats han vist aprovats els seus programes de joventut en col·laboració amb l’IVAJ, a través d’una línia pressupostària que ascendeix a 305.000 euros”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint