Igualtat posa en marxa a València els dos primers habitatges tutelats públics del Pla Convivint per a persones amb diversitat funcional

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha anunciat la posada en marxa dels dos primers habitatges tutelats públics per a persones amb diversitat funcional intel·lectual gestionades per l’IVASS (Institut Valencià de Serveis Socials) i que s’emmarquen dins les actuacions del Pla Convivint d´Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat.

La vicepresidenta ha explicat que es tracta dels primers habitatges tutelats generats pel Pla Convivint, que ha qualificat com un ambiciós projecte i una aposta decisiva de la Conselleria “per fer molt més gran la xarxa de recursos i places públiques del sistema de protecció social per a les persones més vulnerables i col·lectius que més ho necessiten”.

Així ho ha assenyalat Aitana Mas durant la visita que ha realitzat a la ciutat de València als nous habitatges tutelats per a persones amb diversitat funcional de l’IVASS, on ha anat acompanyada pel director general de l’Institut, Ramón Orozco.

En la visita a les noves instal·lacions, la vicepresidenta ha destacat l’aposta de la Conselleria per un recurs com els habitatges tutelats que constitueixen “un model d’atenció inclusiu que afavoreix l’autonomia de les persones amb diversitat funcional o amb trastorns de salut mental”.

Aquests recursos, ha explicat Aitana Mas, “no només permeten normalitzar la vida de les persones usuàries i que disposin d’una llar en les mateixes condicions que la resta de la població sinó que, a més, és un model on els treballadors i les treballadores poden desenvolupar millor les capacitats”.

Habitatges tutelats

La vicepresidenta ha visitat, en primer lloc, l’habitatge tutelat assistit ‘Duque’, un pis amb capacitat per a set persones amb diversitat funcional intel·lectual, més grans i amb necessitats de suport extens.

L´immoble disposa de cinc habitacions, dues dobles i tres individuals, sala d´estar, cuina amb galeria i dos banys adaptats. L´equip tècnic que ofereix suport a les persones usuàries està format per 7 professionals: psicòloga, terapeuta ocupacional, treballadora social, mediadora i infermera.

Posteriorment, la vicepresidenta ha visitat l’habitatge tutelat ‘El llimoner’, un xalet de dues plantes situat al carrer Lo Rat Penat de València, amb quatre places per a persones amb diversitat funcional intel·lectual, també més grans i amb necessitats de suport límit.

Disposa d´un pati exterior, amb quatre habitacions, saló, cuina i banys adaptats. Compta també amb unes golfes que serveix de sala de descans. Les persones usuàries tenen un equip de 6 professionals de suport.

La xarxa de vivendes tuteles de l’IVASS disposa de 29 places per a persones amb diversitat funcional amb necessitats de suport assistit, supervisat o de promoció de vida independent i 18 treballadors i treballadores de diferents categories professionals. Està previst ampliar la xarxa de vivendes amb 4 places més.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: