Igualtat instal·la Punts Violeta als festivals de música per garantir unes festes lliures de comportaments i agressions sexistes

Els Punts Violeta de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives estaran presents aquest estiu a set festivals de música a la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de garantir unes festes lliures de comportaments i agressions sexistes, l’accés al lleure segur per a totes les persones i per difondre valors com els drets de la dona.

La directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, ha explicat que els Punts Violeta són espais de visibilització i conscienciació a la ciutadania de la violència que s’exerceix contra les dones.

A través de l’Institut Valencià de les Dones, ha indicat, “venim treballant des de fa anys la posada en marxa de Punts Violeta a les festes dels pobles i també als festivals de música”. El nostre objectiu, ha assenyalat, és estar “on és la gent” i, especialment, situar un punt de sensibilització “segur i de referència” en aquells llocs on es concentra, de manera multitudinària, la gent jove.

María Such ha destacat la importància de situar i compartir els Punts Violeta en espais d’oci perquè les dones “ho puguin gaudir en llibertat i total seguretat” ara que, cada dia, “coneixem més casos d’agressions i abusos cap a dones”, cosa que posa de manifest la necessitat, “ja no només de treballar a l’eradicació de la violència de gènere, sinó també a la violència sexual”.

En tot cas, ha precisat, tots aquests punts d’atenció tenen l’assessorament i el suport dels Centres Dona 24h de la Generalitat, que ajudaran els professionals que estiguin a peu de carrer sobre tots aquells dubtes o qüestions que puguin tenir.

Such ha explicat que als Punts Violeta contra les conductes sexistes, bàsicament informen, prevenen i atenen possibles agressions sexuals ia més difonen valors com els drets de la dona.

Els Punts Violeta

Els Punts Violeta seran presents als festivals de Zevra, que se celebra aquest cap de setmana, i en els que tindran lloc properament: Medusa, Bombastic, Low Festival i l’Arenal Sound.

La Conselleria també va comptar amb un Punt Violeta als festivals de Big Sound i FIB, que ja s’han celebrat, i pel qual van passar centenars de persones que van rebre informació relativa a les accions desenvolupades des de l’Administració valenciana per al foment de la igualtat i contra la violència masclista.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: