Igualtat dóna suport al I Festival de Rugbi Inclusiu Ciutat de València

La directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, ha assistit al I Festival de Rugbi Inclusiu Ciutat de València, el Torneig ‘Capaç’, que s’ha desenvolupat en el camp de rugbi del Riu de València i en el qual esportistes amb i sense diversitat funcional comparteixen equips i partits.

Rosa Molero ha mostrat el seu suport al rugbi inclusiu destacant la seva «tasca social», i ha indicat que cada dia són més les més disciplines esportives que adopten la modalitat d’esport inclusiu.

Per a la directora general, aquesta primera edició suposa «un pas molt important» en la consolidació de l’esport inclusiu a la Comunitat Valenciana i «més espai i visibilitat» perquè «totes les persones que, independentment de la seva condició, puguin compartir i gaudir experiències amb l’esport i els seus valors «.

Així mateix, Rosa Molero ha assenyalat que, en aquesta jornada de rugbi inclusiu, s’uneixen «diversió i també competició», ja que aporta valors tan fonamentals com, «la sensibilització, l’empatia, el saber guanyar i perdre, l’assertivitat, la motivació , la presa de decisions, així com la creativitat i el control de l’estrès «.

Segons ha explicat la directora general de la Infància i l’Adolescència, el rugbi afavoreix la inclusió social i millora la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional intel·lectual. «És un esport idoni per a aquest col·lectiu perquè cada jugador, amb les seves característiques, és necessari i útil per a l’equip, el que contribueix a augmentar l’autoestima i propicia la participació activa d’aquestes persones».

Molero ha volgut agrair als clubs organitzadors la iniciativa perquè «les activitats de lleure educatiu són la clau de la igualtat d’oportunitats, i obre les portes de la inclusió i de l’equitat».

En aquesta línia, ha assegurat, poden accedir a un «extraordinari aprenentatge» perquè, al seu judici, l’esport és «una forma de divertir-se, de compartir i també de construir-se a un mateix».

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: