Igualtat destina un milió d’euros per a la reforma integral del CEAM de Gandia

La vicepresidenta i consellera d´Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha visitat el Centre Especialitzat d´Atenció a Majors (CEAM) de Gandia per conèixer les obres de reforma integral que s´han dut a terme i que han comptat amb una inversió per part de la Conselleria dun milió deuros.

La vicepresidenta, acompanyada del director general d’Infraestructures Socials, Enric Juan, la directora general de Gent Gran, María José Pérez, i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha recorregut les noves instal·lacions d’aquest recurs que dóna servei a més de 12.000 persones usuàries.

Aitana Mas ha explicat que, atesa la importància d’aquest recurs per al municipi i la necessitat de reforma i adequació del centre, les obres es van incloure, en dues fases d’execució, dins del Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 de la Generalitat.

Amb la reforma integral del centre s’han ampliat algunes de les estances disponibles i s’han millorat les infraestructures existents i s’han adaptat els espais al compliment de la normativa d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, mantenint el programa funcional de les instal·lacions.

Aitana Mas ha recordat la importància dels CEAM per a la gent gran i les seves famílies, ja que ofereixen serveis “especialitzats i específics” que els ajuden a mantenir-se en un “bon estat físic i emocional i romandre al seu entorn familiar i social”.

El centre de Gandia és un dels 34 CEAM que existeixen actualment a la Comunitat Valenciana dependents de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i compta amb 12.257 socis i sòcies, dels quals al voltant de 1.200 participen activament als tallers i activitats que es programen anualment al llarg dels mesos d’octubre a juny.

Ampliació d’hores

En la visita al centre, la vicepresidenta ha recordat que la Conselleria ha destinat 12,5 milions d’euros per ampliar en 19.582 hores més les activitats socioculturals i d’atenció preventiva que s’ofereixen als CEAM de la Comunitat Valenciana per als propers tres anys.

La Conselleria ha licitat la contractació dʻaquest servei dʻatenció preventiva especialitzada “en el marc de lʻEstratègia Valenciana dʻEnvelliment Actiu i la Lluita contra la Soledat no Desitjada i per dinamitzar lʻoferta dels CEAM amb molts més serveis, cursos i tallers dirigits a la gent gran que diàriament acudeix a aquests centres”, ha indicat la vicepresidenta.

“Des de la Conselleria”, ha assenyalat, s’aposta per “adaptar els recursos a les necessitats i al perfil de les persones que actualment hi accedeixen i que requereixen d’una diversificació d’activitats i d’una oferta actualitzada al que les persones grans demanen” ”.

Prèviament, a la visita al CEAM, la vicepresidenta s’hi ha reunit amb l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i membres de la corporació municipal.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: