Igualtat destina 7 milions a la construcció al barri de Benicalap de València d’un complex residencial, centre de dia i habitatges assistencials per a persones amb diversitat funcional

La Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat més de 7 milions d’euros per a la construcció d’un complex residencial, centre de dia i habitatges assistencials per a persones amb diversitat funcional al barri de Benicalap de València.

Així ho ha indicat la vicepresidència i consellera d’Igualad i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, que ha assenyalat que s’ha tret a licitació la redacció del projecte i execució de les obres amb un pressupost de 7.337.409 euros, dins del Pla Convivint de la Generalitat.

El centre disposarà de 34 places residencials, 12 places en dos habitatges tutelats i 30 en un centre de dia, tots per a persones amb diversitat funcional, i la seva construcció “seguirà el nou model d’atenció residencial dissenyat per la Conselleria per afavorir la convivència i el àmbit relacional entre les persones que hi viuen”.

La seva execució s’inclou als projectes del Pla Convivint a la ciutat de València i la seva àrea metropolitana, que s’ha prioritzat per poder oferir una oferta de recursos públics d’acord amb les necessitats i el dèficit de places públiques a tots els sectors que s’ha vingut arrossegant durant anys, ha explicat la vicepresidenta.

Complex ‘Amics del Corpus’

El nou complex comptarà amb un total de 76 places per a persones amb diversitat funcional. D’una banda, la residència tindrà una capacitat de 34 places distribuïdes a tres plantes. A les dues primeres plantes se situarà una unitat de convivència per a 10 residents a cadascuna d’elles, ia la planta tercera una altra unitat per a 14 persones usuàries.

Amb aquesta actuació, ha explicat la vicepresidenta, “es continuen adaptant les infraestructures públiques ja existents i les de nova construcció tenint en compte el model residencial que es va projectar la legislatura passada” i els aprenentatges extrets de la pandèmia per COVID-19.

El model residencial impulsat per Igualdad, ha recordat Aitana Mas, “contempla els espais organitzats en mòduls de convivència per emular la vida d´un habitatge particular”, perquè les persones residents “es trobin en un espai que els recordi el màxim possible als seus llars”.

El projecte ‘Amics del Corpus’ contempla també, com a recurs de promoció de l’autonomia de les persones usuàries, la construcció de dos habitatges assistencials amb capacitat per a 12 persones amb diversitat funcional que comptaran amb els seus propis espais de convivència i accés directe des del carrer .

Per acabar, el projecte contempla la construcció d’un centre de dia a la planta baixa de l’edifici amb 30 places. El centre de dia compartirà els espais comuns amb les persones usuàries de la residència.

Pla Convivint

El Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 compta amb una inversió de 561 milions d’euros per a la reforma o la posada en marxa de 247 instal·lacions, que permetran la creació de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia per als col·lectius més vulnerables, com la gent gran, amb diversitat funcional o usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental.

Per a la ciutat de València està prevista la realització de 21 actuacions a diferents infraestructures socials que suposaran la posada en marxa de 500 places en centres públics per als col·lectius més vulnerables, amb una inversió de prop de 56 milions d’euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: