Igualtat destina 1,5 milions d’euros a programes d’integració social per a persones migrants

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha fet pública la resolució de les subvencions concedides a un total de 56 projectes d’entitats sense ànim de lucre per a la realització de projectes dirigits a la integració social de persones migrants, per un import d’1 ‘ 5 milions d’euros.

El director general d’Igualtat en la Diversitat, José De Lamo, ha destacat que amb aquest tipus d’ajudes des de la Conselleria es dóna suport a el teixit associatiu valencià que treballa en l’àmbit de la integració de la població migrant “amb la gestió i prestació de serveis destinats a millorar la seva qualitat de vida i avançar en el procés de la seva integració social “.

Aquests ajuts avancen en la convicció el Consell que ha d’haver polítiques d’inclusió fortes i consensuades en un context com l’actual, en el qual “reneixen ideologies xenòfobes i racistes, i en el qual molts pretenen un blindatge davant les migracions o el refugi de les persones que pateixen persecució “ha assegurat el director general.

En aquest sentit, ha defensat la necessitat que els poders públics assumeixin el repte de dissenyar polítiques que donin respostes “adequades i acollidores davant aquesta realitat, d’acord amb els drets humans i amb la legislació internacional”.

La concessió d’aquestes subvencions s’ha realitzat mitjançant el procediment en règim de concurrència competitiva d’entitats amb programes d’atenció de les necessitats bàsiques i de suport a la integració de les persones migrants més vulnerables.

Tres tipus d’ajudes

José De Lamo ha explicat que aquestes subvencions preveuen “tres tipus d’ajuts, tenint en compte tres tipus de programes diferents, per a les que s’han destinat un total de 1.568.788 euros”.

D’una banda, i tal com estableixen les bases reguladores d’aquesta convocatòria d’ajuts, se subvencionen projectes que contemplen l’acollida integral de persones migrants incloent allotjament i manutenció, amb l’atenció de les necessitats bàsiques d’aquelles persones en major situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social.

Per a l’execució d’aquest tipus de programes s’ha subvencionat a 28 entitats amb un total de 1.177.883,74 euros.

Així mateix, s’ha resolt la concessió d’ajudes per a 20 programes de primera acollida i acompanyament, mediació intercultural i promoció de la interculturalitat, amb un total de 235.318,28 euros.

El director general ha explicat que dins d’aquest tipus de programes s’inclouen actuacions de “orientació, assessorament i derivació, en els casos en què sigui necessari, a recursos normalitzats”. A més, també es subvencionen aquells programes que promoguin la mediació intercultural en els diferents àmbits socials.

En aquests últims programes, ha precisat De Lamo, l’equip professional vinculat a el projecte haurà de comptar, al menys, “amb una persona mediadora intercultural degudament acreditada”.

Finalment, s’han subvencionat 8 programes d’intervenció social amb població migrant a través d’un sistema de treball en xarxa, amb una subvenció de 155.586,53 euros.

En aquest apartat s’inclouen aquells projectes d’intervenció social amb un sistema de treball en què participin com a mínim, tres entitats diverses per adoptar de manera coordinada i complementària l’atenció social de les necessitats de les persones migrants.

estratègia migracions

De Lamo ha destacat que el treball per al foment de la inclusió de les persones migrants que arriben a la Comunitat Valenciana és un repte per al Consell i, en aquest sentit, ha recordat que en aquesta legislatura s’ha començat a treballar l’Estratègia Valenciana de Migracions, impulsada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Aquesta estratègia, que s’està construint des de “un diàleg constant” amb tots els implicats, està centrada en cinc eixos: inclusió i accés als serveis públics; convivència i interculturalitat; drets humans i acollida; participació, tant de les persones que vénen com de el teixit associatiu de la societat civil valenciana; i el repte demogràfic, envelliment poblacional i despoblament del territori.

El director general d’Igualtat en la Diversitat ha recordat que el procés d’elaboració de l’Estratègia s’ha plantejat com a “molt participatiu i extens”. Encara que en un primer moment es va establir amb sessions de treball al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana, després de la COVID-19 es va replantejar amb la posada en marxa d’un web com a canal de comunicació que permetrà “un diàleg constant”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: