Política

Igualtat crea els premis a les festes inclusives i no sexistes d’entitats locals

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives premiarà les entitats locals que desenvolupin projectes que promoguin la igualtat de gènere en les seves festes, propiciïn la participació de les dones en condicions d’igualtat i estimulin l’eliminació de qualsevol forma de discriminació i de violència contra les dones.

Així, per tal de promoure i incentivar la realització de festes igualitàries i inclusives, que promoguin actituds no sexistes entre la població, la Direcció general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere convocarà aquest Premi de Festes Inclusives i no sexistes , les bases s’han publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

Aquest guardó, que es convocaran per primera vegada, incorpora nous models de representació i relació, en l’àmbit de les festes locals, basats en la igualtat de gènere que contribueixen a ensorrar els murs de discriminació invisibilitzada sobre la qual s’assenta la desigualtat i també la violència de gènere. A més, com a models de representació són també una via d’educació informal.

Es tracta amb això, de premiar les festes que contribueixin a promoure la realització de festes igualitàries i desterrar idees discriminatòries i la desigualtat entre homes i dones entre la població.

També pretén crear espais lúdics dins l’àmbit festiu que garanteixin el respecte, el principi de no discriminació de les dones, promovent una cultura inclusiva.

Així mateix, la finalitat és salvaguardar a les dones de qualsevol agressió sexista o forma de violència basada en el gènere, reforçant el missatge de rebuig social i institucional a la violència en l’entorn festiu i d’oci.

A aquests guardons podran presentar les entitats locals de municipis de la Comunitat Valenciana que executin projectes per promoure la igualtat de gènere en les seves festes, ja siguin locals o d’una altra índole, amb especial èmfasi en l’eradicació de continguts discriminatoris, per contribuir a la ruptura dels estereotips de gènere.

Per participar al concurs, les entitats locals hauran d’acreditar disposar d’un pla d’igualtat.

Entre les accions susceptibles de ser guardonades figuren les campanyes de sensibilització, actuacions sobre models de representació com cartells o continguts musicals, les lligades a la participació de les dones en l’organització de les festes, les lligades a la ruptura de rols de gènere relacionades amb les tradicions, les específiques relacionades amb l’ús d’un llenguatge inclusiu i les dirigides a incorporar la perspectiva de gènere.

Segons les bases del Premi, s’estableixen quatre categories segons el nombre d’habitants, però amb la mateixa quantia per a cada un. Un premi per a projectes presentats per entitats locals de fins a 5.000 habitants, una altra per a poblacions entre 5.001 i 10.000 habitants, un altre per a poblacions entre 10.001 i 20.000 i finalment un altre premi per a entitats locals de 20.001 o més.

El procediment de concessió del premi es tramitarà en règim de concurrència competitiva. Entre els criteris de valoració es tindrà en compte la qualitat del projecte, l’originalitat, l’impacte de gènere de l’acció.

La quantia econòmica del premi, així com les sol·licituds, lloc i termini de presentació es determinarà en la convocatòria que es publicarà, properament, al Diari Oficial de la Generalitat.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint