Igualtat convoca els acords d’acció concertada en el sector d’igualtat en la diversitat

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat els acords d’acció concertada en el sector de la igualtat en la diversitat per als propers quatre anys, que inclouen serveis en l’àmbit LGTBI, poble gitano, persones migrants i refugiades així com en la igualtat de tracte i no discriminació.

La convocatòria, que apareix publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, suposa una inversió conjunta de 46,3 milions d’euros, i permet la posada en marxa de nous serveis com l’Espai de la Memòria LGTBI, el d’atenció a persones migrants , refugiades i sol·licitants de protecció internacional, que es dirà Atlas, i el d’atenció a víctimes de situacions discriminatòries i delictes d’odi.

Així ho ha explicat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha assenyalat que la convocatòria també suposa la consolidació de serveis com les oficines Orienta d’assessorament a l’col·lectiu LGTBI, que dupliquen el personal, i de l’Kumpania, especialitzat en l’atenció a l’alumnat gitano i que amplia l’oferta.

La vicepresidenta ha destacat que tots aquests serveis s’integren en el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, “permetent l’atenció a el conjunt de la ciutadania en condicions d’igualtat i equitat”, i assegurant l’estabilitat de el servei amb una convocatòria que té un caràcter plurianual que comença a finals d’aquest any i finalitza el 2025.

Kumpania

Oltra ha assenyalat que una de les novetats d’aquesta convocatòria és l’ampliació de l’servei per a la infància, l’adolescència i la joventut gitana, conegut com Kumpania, i que té com a objectiu la intervenció en l’àmbit educatiu amb l’objectiu de millorar el nombre de nens, nenes i adolescents que aconsegueixen passar de curs.

En aquest sentit, ha explicat que si bé fins ara el Kumpania se centrava en la població escolar de Primària i Secundària, ara s’han posat en marxa dos nous programes que estendran l’atenció des de l’Educació Infantil fins als ensenyaments postobligatoris, cobrint totes les etapes educatives.

Així, el Impulsa Kumpania treballarà amb nens, nenes gitanes i les seves famílies en les etapes d’Educació Infantil i Primària “per incidir en les circumstàncies que condicionen, des de la infància, una escolarització i uns resultats acadèmics igualitaris respecte a la població majoritària de manera que propiciï la finalització dels estudis obligatoris i la posterior continuïtat d’un itinerari formatiu o professional “, ha indicat.

Per la seva banda, el programa Kumpania se seguirà centrant en la graduació en ESO de l’alumnat gitano i la promoció del seu accés a estudis postobligatoris.

col·lectiu LGTBI

En l’àmbit d’atenció a l’col·lectiu LGTBI, la convocatòria inclou les oficines d’atenció i assessorament Orienta, però amplia el nombre de professionals amb l’objectiu de reforçar l’atenció psicològica que s’ofereix, i que és “la més demandada per part de les persones que acudeixen a aquests espais “, ha assenyalat.

La vicepresidenta ha explicat que el concert també suposa la posada en marxa de l’Espai de la Memòria LGTBI, en compliment de la llei d’igualtat de les persones LGTBI, i que té entre les seves funcions promoure i afavorir el coneixement, l’estudi i la investigació sobre la història de l’col·lectiu.

Migració i igualtat de tracte

La vicepresidenta ha especificat que la convocatòria també inclou un servei d’informació bàsica i especialitzada a persones migrants, refugiades i sol·licitants de protecció internacional, que portarà el nom d’Atlas, i que estarà dirigit a oferir atenció especialitzada i suport als serveis d’atenció primària .

De la mateixa manera, hi ha un servei específic d’informació, primer assessorament i orientació a les víctimes de situacions discriminatòries i delictes d’odi, que també atendrà aquelles persones que poguessin ser objecte d’una vulneració del principi d’igualtat de tracte.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: