Igualtat adjudica la construcció de la residència per a gent gran de Sant Mateu per 8 milions d’euros

La Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha adjudicat les obres de construcció de la residència per a persones grans en situació de dependència de Sant Mateu per un import de 8.071.333 euros, segons ha assenyalat el director general d’Infraestructures de Serveis Socials, Enric Joan.

Tal com ha explicat el director general, la construcció d’aquesta residència s’emmarca dins del “nou model residencial” per a gent gran impulsat per la Conselleria d’Igualtat que, entre altres mesures, “fomenta l’enfortiment del sistema de centres de titularitat pública, amb una atenció basada en la qualitat i la calidesa i que doni resposta a la gran demanda que hi ha actualment”. A més, incorpora en el disseny els aprenentatges derivats de la pandèmia per la COVID-19.

Així, el projecte contempla la construcció d’un complex amb 66 places residencials organitzades en 6 mòduls de convivència amb una capacitat per albergar 11 residents a cadascun, “de manera que cada mòdul s’assembli a un petit habitatge ia una llar familiar , amb les habitacions, el menjador, la cuina i la sala d’estar”. A més, comptarà amb 30 places d’atenció diürna, fet que ampliarà l’oferta d’aquests recursos a tota la comarca del Baix Maestrat.

L’edifici disposarà de terrasses i zones comunes que compartiran els residents amb les persones usuàries del centre de dia, on disposaran de diferents activitats i d’una plantilla de professionals socials i sanitaris.

La construcció, en una parcel·la de 4.600 metres, amb un jardí central i moltes superfícies de vidre, estarà ubicada a la zona urbana de Sant Mateu per afavorir la integració dels residents i usuaris a la comunitat. La finalització de les obres està prevista per al 2024.

El director general ha posat èmfasi que aquest tipus de recursos en zones més despoblades de l’interior de la Comunitat, “no només permet a les persones en situació de dependència i amb més vulnerabilitat romandre a prop dels seus municipis i comarques”, sinó que constitueix una font de creació d’ocupació “amb llocs de treball estables, ben remunerats i no deslocalitzables”.

La construcció de la residència de Sant Mateu s’emmarca en el pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials de Conselleria, que compten amb una inversió per al conjunt de la Comunitat Valenciana de 561 milions d’euros per posar en marxa 6.600 places públiques, moltes d’elles a la província de Castelló.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: