Ignasi Garcia aposta per reproduir el model de la Salzadella a la zona de l’Alt Palància

L’àrea de Sostenibilitat de la Diputació de Castelló valora instaurar pròximament el model d’economia circular iniciat a l’antiga planta de purins de la Salzadella a la zona de l’Alt Palància. Per aquest motiu, el diputat provincial de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, s’ha reunit a Altura amb representants de la Cooperativa Oleica Alto Palancia, dedicada a la producció d’oli d’oliva verge extra i que actualment envia la sansa o alpetxí cap a plantes de tractament situades en autonomies com Castella la Manxa o Catalunya.

La Cooperativa Oléica Alto Palancia, coneguda també com ‘La madre’, reunix les cooperatives dels municipis d’Altura, Almedíjar, Castellnovo, Chóvar, Navajas, Sot de Ferrer i Teresa. La visita a les seues instal·lacions, a la qual també ha assistit el diputat provincial de Promoció Econòmica i Internacionalització, Pau Ferrando, ha estat guiada pel president de la cooperativa, Federico Lozano, el seu director, Luís Velázquez, el seu secretari, Antonio Beltrán, i el vocal, Emilio Chiva.

Durant la trobada, Garcia ha explicat que la intenció del seu departament és reproduir l’experiència pilot d’agrocompostatge iniciat amb les cooperatives del Maestrat en les diverses zones agràries de la província de manera que el residu agrícola puga tractar-se en proximitat i transformar-se en un actiu per als camps d’on procedix. «La Diputació vol contribuir així, de manera pràctica, al desenvolupament innovador del sector agrari i a la seua sostenibilitat tant econòmica i temporal com mediambiental», ha dit.

Segons el diputat, es tracta, en última instància, «d’acompanyar el nostre sector primari a què s’adapte als eco-esquemes de la nova Política Agrària Comunitària (PAC)», els quals requerixen fomentar la implantació de models d’economia circular en el territori així com la col·laboració d’ens públics i privats per a aconseguir el 100% del finançament que contemplen les subvencions dels pròxims anys, «les quals seran molt necessàries per a mantenir a flot aquest sector bàsic en els pròxims anys  i revertir el procés de despoblament a l’interior», ha conclòs.

 

 

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: