Ibáñez denuncia que la Generalitat no començarà a pagar el Pla Resistir fins al maig

El portaveu d’Economia de l’GPP, Rubén Ibáñez, ha revelat que la Generalitat paga els ajuts de el Pla Resistir als ajuntaments “amb pagarés amb data del mes de maig. Aquesta desvergonyiment, després de tant anunci, és motiu perquè Puig dimiteixi perquè no es pot burlar d’aquesta forma de les necessitats dels valencians “.

Rubén Ibáñez ha explicat que “el pla resistir, pla estrella anunciat per Puig fa un mes i pel qual ningú ha rebut un sol euro fins a la data, se suposava que era urgent perquè els diners arribés com més aviat millor a la butxaca de la gent que ho necessiti aclaparada per la crisi i els tancaments obligats. Fins al punt que la setmana passada Puig va anunciar, després de reunir-se en la comissió de seguiment amb la CEV, CCOO i UGT, que començava a enviar diners als ajuntaments. L’únic que ha enviat als ajuntaments és un pagaré a al mes de maig. La Generalitat està pagant amb pagarés a 12 de maig als ajuntaments les ajudes a el Pla Resistir i això és inacceptable “.

El portaveu popular ha indicat que “els ajuntaments i diputacions van a haver de pagar un pla que anuncia el president de la Generalitat ia més han d’avançar els diners perquè la Generalitat no els paga fins al maig. Estem davant d’un nou cas de propaganda buida, d’anuncis i anuncis de el senyor Puig que no van enlloc. Se suposa que aquests ajuts eren urgents. Quan arribin els diners, si queda algú en peu serà un miracle. La fórmula de pagar als ajuntaments amb pagaré a maig no sembla la fórmula ideal per aconseguir que aquests ajuts vagin als sectors que més ho necessiten “.

Ibáñez ha afirmat que “no es poden ajornar els pagaments a maig. És inhumà i estan jugant amb la gent, creant falses expectatives. Els diners ha d’estar a la butxaca de la gent que ho necessiti. L’estiu passat es va muntar a so de bombo i platerets el pla de reconstrucció amb actors socials i empresarials que no ha servit per a res “.

En aquest sentit, Ibáñez ha assenyalat que la solució és el Pla Activa proposat pel PP, “un pla de 1.078 milions d’euros dins el pressupost de la Generalitat que és de 25.000 milions d’euros, sense necessitat d’esperar a l’arribada de fons europeus als quals Puig ho fia tot. Van anunciar el dia dels innocents que vindrien 1.200 milions d’euros i encara no ha vingut un sol euro “.

Finalment, respecte al compte general de la Generalitat de 2019 presentada avui a la Comissió d’Economia pel Síndic de Comptes, Ibáñez ha assenyalat que “es posa en evidència que la tramitació administrativa i la gestió de el Consell és nefasta, sense seguir la llei de contractes de l’Estat, amb fraccionament de contractes, pagaments sense contractes per valor de més de 1.400 milions d’euros i que, entre moltes altres qüestions, es va deixar de pagar als proveïdors més de 2.500 milions d’euros … un autèntic caos de gestió en l’any del virus “.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: