Els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana han tancat setembre amb més del 86% d’ocupació

Informació i Foto: http://www.gva.es

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha avançat que “els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana han tancat setembre amb una ocupació mitjana superior al 86,4%, lleugerament superior a la registrada el mateix mes de l’any anterior “, segons els resultats de l’Enquesta d’Ocupació a Temporada d’Estiu, realitzada per l’AVT.

Així mateix, el titular de Turisme ha indicat que “els apartaments turístics han estat la modalitat d’ocupació que major creixement d’ocupació ha registrat respecte al setembre de l’any passat”. Amb una mitjana del 70%, els apartaments de la Comunitat han aconseguit augmentar en prop de 5 punts interanuals la seva ocupació al setembre.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions a València, després de la presentació de les jornades sobre ‘Cuina d’Autor’ que se celebraran a la Xarxa de CdT de la Comunitat Valenciana de la mà de grans referents de la gastronomia nacional.

De la mateixa enquesta es desprèn que Benidorm ha registrat durant el passat mes una ocupació del 93,65% i la ciutat de València ha fregat prop del 90%, més de 6 punts superior que la registrada al setembre de 2016.

Per la seva banda, el litoral d’Alacant, sense Benidorm, ha aconseguit ocupar prop del 87% de les seves places hoteleres, al litoral de Castelló ha superat el 77,3% i el litoral de la província de València ha registrat un 73,3% d’ocupació hotelera.

A l’interior, destaca la província d’Alacant que aconsegueix augmentar en 7,3 punts la seva ocupació durant el passat mes. D’altra banda, la modalitat de càmpings també ha registrat al setembre pujades en les tres províncies, increments que varien d’entre 5 i 15 punts percentuals, tant en parcel·les com en bungalows. La mitjana d’ocupació ha oscil·lat entre el 65% i el 75% durant el passat mes.

Francesc Colomer ha valorat els resultats de l’enquesta com “positius”, ja que “la realitat ha superat les nostres previsions”, alhora que ha explicat que “els nostres principals mercats han reaccionat adequadament, incrementant i recuperant la rendibilitat en el sector turístic”.

Així i tot, el responsable de Turisme s’ha mostrat “prudent”, ja que “el nostre objectiu és estar oberts tot l’any i que els bons resultats s’assoleixin de gener a desembre”. Per a Colomer, “no és res rellevant que juliol i agost funcionin bé” i ha recordat que l’objectiu prioritari de l’Agència Valenciana del Turisme és “incrementar la rendibilitat i desestacionalitzar”.

Balanç conjunt de l’estiu

Davant d’aquests resultats, el secretari autonòmic ha volgut qualificar la campanya estival a la Comunitat Valenciana com “positiva i dinàmica”, ja que hem aconseguit incrementar les xifres en totes les variables i modalitats d’allotjament.

Tenint en compte el període de temps de juny a setembre, la Comunitat Valenciana ha superat els 4 milions de turistes internacionals, fet que suposa un increment superior al 12% enfront del estiu de 2016. A més, la despesa turística arriba als 4.000 milions d’euros , una pujada per sobre del 12% davant l’any anterior.

Per la seva banda, els turistes nacionals han realitzat més de 8,7 milions de viatges a la Comunitat, fet que suposa un repunt del 4% sobre l’estiu anterior, generant més de 58 milions de pernoctacions en tot tipus d’allotjament, un 5% més que el 2016.

El secretari autonòmic de Turisme ha atribuït els bons resultats de la campanya estival “exclusivament, al sector professional, a empresaris petits, mitjans i grans, així com a totes aquelles administracions públiques que han sabut mostrar al conjunt de l’economia com cal reaccionar, innovar i canviar “.

Així mateix, Francesc Colomer, ha avançat que l’ocupació en les activitats turístiques “puja un 6,7% a la Comunitat Valenciana durant aquest estiu respecte a l’estiu de 2016”, segons dades despresos del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social sobre el nombre de afiliats a la Seguretat Social a les branques d’hostaleria i turisme.

Balanç any 2017

Francesc Colomer ha aprofitat aquest context per fer un balanç de l’any en general, de gener a agost. Així, ha ressaltat que “hem aconseguit superar i als 6 milions de turistes estrangers, un 15,3% més que en el mateix període de 2016”; registrant increments en tots els mercats emissors, especialment el britànic que creix prop d’un 18% interanual.

La despesa total dels turistes internacionals que ens han visitat ascendeix a 6.007.000 d’euros, el que representa un increment interanual del 17,3%. Així mateix, els hotels han registrat 20,2 milions de pernoctacions, un 2,3% més que en el mateix període de 2016 i l’oferta extrahotelera arriba als 15 milions de pernoctacions, més d’un 10% interanual.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d