Hisenda dóna suport a la proposta de la Comissió de Reconstrucció perquè la FVMP participi en els Fons Estructurals i d’Inversió Europeus

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha rebut les 10 propostes que s’han formulat en la reunió de el Grup de Treball de Finançament i Fons Europeus de l’Acord per a la Reconstrucció de la Comunitat Valenciana ‘Alcem-nos’, en què ha participat la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Entre les propostes realitzades destaca la participació, per part de les entitats locals, en els Programes Operatius cofinançats amb Fons Estructurals i d’Inversió Europeus per fomentar la recuperació de les entitats locals, a la qual el departament d’Hisenda de la Generalitat ha donat el seu suport .

“Ens sembla fonamental implicar les entitats locals en la participació en els programes operatius cofinançats amb fons europeus”, ha indicat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, a el terme de la reunió.

“El nou període de programació dels Fons Estructurals i d’Inversió Europeus 2021-2027 resultarà clau en la reconstrucció de l’economia valenciana postcoravirus”, ha indicat Vicent Soler, que ha explicat que l’ideal seria poder aplicar un percentatge de cofinançament de l’ 100% a les despeses declarades a partir d’l’1 de juliol de 2020 que vagin destinats als eixos prioritaris de el programa, i que, a més, els recursos disponibles puguin transferir-se entre Feder i FSE.

La reunió d’aquest grup de treball ha comptat, a més de amb Vicent Soler, amb la presència de director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo; el director general de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, Juan Pérez; el director general d’Administració Local, Antoni Such; el secretari general de la FVMP, Vicente Gil; la vicesecretària de la FVMP, Tamara Martínez; i dels diputats Santiago Agustí, Adrián Ballester i Carlos Fernández.

Romanent i superàvit de 2019

Una altra de les propostes formulades, a la qual el titular d’Hisenda també ha donat el seu suport, és posar a disposició de les entitats locals la seva romanent i superàvit de 2019 per fer front a les despeses extra derivades de la reconstrucció i recuperació financera derivada de la COVID-19.

Així mateix, en la reunió s’ha proposat també que el departament de Fons Europeus ofereixi un servei específic d’informació i assessorament a les entitats locals sobre programes i fons de la Unió Europea.

També s’ha destacat la necessitat que la Generalitat segueixi donant suport al Fons de Cooperació Municipal destinat a tots els municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana.

Segons Vicent Soler, “es tracta d’una primera fase d’aportacions i propostes que serviran de base per seguir treballant amb l’objectiu d’arribar a la amplis acords”.

“M’agradaria que els acords que s’adoptin s’integraran a tota la societat valenciana que ha lluitat unida en aquesta primera fase de la pandèmia i que, en aquesta segona de la reactivació, ha de mantenir-se unida”, ha afegit el conseller d’Hisenda.

Segons Vicent Soler, “la voluntat és que en aquest espai de diàleg puguem arribar a acords enfocats tant a curt com a mig i llarg termini”.

altres propostes

Les altres propostes de el Grup de Treball de Finançament i Fons Europeus se centren en la reactivació i impuls de el comerç local, mercats, pimes, personal treballador autònom i, en general, tot el consum local de proximitat; en l’impuls de el sector agroalimentari; en l’accés a línies i subvencions; en el bo social a consumidors i col·lectius d’alt risc; en la bonificació d’impostos municipals i en la suspensió i retard de l’pagament de taxes municipals.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: