Política

Hisenda dona compte al Consell de la subrogació de la Generalitat al deute de Fira València per un import de 227 milions d’euros

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha donat compte al Consell de la subrogació de la Generalitat en la posició deutora de l’emissió d’obligacions simples de Fira València per un import total de 227,5 milions d’euros, amb el manteniment les característiques essencials de l’emissió.

Tal com s’estableix en l’acord de subrogació, les obligacions negociades en el Mercat AIAF de renda fixa tenen un valor nominal unitari de 100.000 euros i el tipus d’interés anual aplicable serà del 6,04 %, amb una data de venciment de 10 de juny de 2027.

Així mateix, el Consell ha quedat assabentat de la reunió que el Patronat de Fira València realitzarà per a ratificar les actuacions que es facen i aprovar una sol·licitud de préstec a la Generalitat per a finançar les despeses derivades de la subrogació.

El Ple del Consell també ha tingut coneixement de l’assemblea d’obligacionistes que desenvoluparà Fira València a fi d’aprovar la subrogació, entre altres extrems, que es realitzarà una vegada es facen els tràmits legalment previstos.

Amb això conclourà un procés complicat de subrogació de deute de Fira València, que donarà peu al fet que s’ha de seguir amb la reestructuració de l’entitat.

Context

Cal recordar que, en els últims anys, la Generalitat ha hagut de dotar de recursos Fira València perquè atenguera puntualment el pagament de les seues obligacions financeres, així com per a finançar l’activitat ordinària que desenvolupa. Això és conseqüència del fet que el model de funcionament i l’estructura financera de Fira València no ha pogut generar recursos suficients per a atendre per si mateix el pagament de l’endeutament ja contret per a finançar les infraestructures i els dèficits operatius que té.

Per tot això, la Generalitat va considerar necessari reorientar el model firal i substituir-lo per un model que garantira l’exercici adequat de les competències en matèria de foment i internacionalització del comerç valencià, per a la qual cosa es va signar, amb data 5 de juliol de 2017, un protocol general d’intencions entre l’Ajuntament de València, la Generalitat i Fira València, l’objecte del qual és possibilitar la reestructuració de l’entitat firal.

Dins d’aquest procés de reestructuració del model firal de Fira València, i a l’empara del Decret llei 7/2017, de 29 de desembre, del Consell, pel qual s’habiliten els procediments i autoritzacions necessàries per a la subrogació de la titularitat del deute financer de la Fira Mostrari Internacional de València i de la Institució Firal Alacantina, i el seu procés de reestructuració, Fira València i la Generalitat han conclòs l’assumpció del deute financer corresponent als préstecs bilaterals de finançament d’infraestructures, finançament d’activitat ordinària i finançament d’ampliació d’infraestructures del Decret llei.

Com a culminació del procés de negociació, el 28 de gener passat de 2020, Fira València, la Generalitat i l’asseguradora van subscriure un acord d’intencions.

El Patronat de Fira València es reunirà per a ratificar les actuacions que es facen i aprovar una sol·licitud de préstecs a la Generalitat per a finançar les despeses derivades de la subrogació.

Al seu torn, Fira València haurà de procedir a la convocatòria d’una assemblea d’obligacionistes per a aprovar la subrogació, entre altres extrems, la qual es formalitzarà una vegada es facen els tràmits legals previstos.

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint