Hisenda adjudica el projecte de rehabilitació del Palau del Tremolar a l’estudi Vetges Tu i Mediterrània

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha adjudicat el projecte tècnic i la direcció d’obra de la rehabilitació integral del Palau de Tremolar a l’estudi d’arquitectura i urbanisme Vetges tu i Mediterrània (Vtim), una empresa amb més de 40 anys d’experiència que ha estat també la responsable de restauracions com les de la Llotja del Peix, la façana de l’edifici de Correus o la Plaça Rodona, entre d’altres.

La licitació de la redacció i la direcció d’obra de rehabilitació d’aquest immoble comprèn tots els serveis d’assistència tècnica necessaris per definir i dirigir la corresponent obra de rehabilitació. El projecte de rehabilitació va sortir a concurs amb un pressupost inicial de 441.614,61 euros (IVA inclòs) dividits en 213.560,18 euros per a la redacció de la documentació tècnica i 228.054,42 euros per a la direcció dobra.

El licitador que ha resultat guanyador ha presentat una oferta de 375.372,42 euros (IVA inclòs), una xifra molt semblant a la de la resta de licitadors que es van presentar al concurs. Atenent la suma dels criteris qualitatius quantificables segons el plec Vtim ha rebut un total de 91,51 punts; seguit de la UTE C.C. + MDR amb 89,76 punts i en tercera posició lestudi de larquitecte Luis Carratalá, amb 89,55 punts.

El Palau del Tremolar va ser adquirit per la Generalitat el desembre del 2020. Aquest edifici respon a les necessitats despai per als serveis administratius de la Generalitat. Gràcies a la seva ubicació, al costat de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, ia la seva configuració, l’objectiu és que el projecte que presenti l’estudi Vtim estigui pensat per acollir nombrosos departaments de la Conselleria que avui es troben repartits en diversos immobles.

“El nostre objectiu és agilitzar tot el possible la rehabilitació d’aquest edifici senyorial i impulsar mesures d’estímul econòmic que ajudin a esmorteir les conseqüències socioeconòmiques de la crisi”, va defensar el conseller Vicent Soler el dia de la compra del Palau del Tremolar, que va ser edificat per l’arquitecte Jorge Gisbert el 1862.

Amb aquesta compra i adequació, “la Generalitat avança també en l’objectiu de recuperar immobles de gran valor arquitectònic i cultural per a tots els valencians i valencianes”, tal com ha reivindicat el titular d’Hisenda.

De fet, el Palau de Tremolar podrà passar a formar part de la iniciativa ‘Palaus Transparents’, impulsada per la Generalitat per obrir les portes de l’administració i trencar simbòlicament la barrera física entre els governants i la ciutadania, així com democratitzar l’accés a l’accés patrimoni arquitectònic i cultural valencià.

Eficiència energètica i accessibilitat

Tal com es promou a totes les rehabilitacions liderades o gestionades per la Generalitat, en aquest treball també s’advoca per una rehabilitació integral basada en l’eficiència energètica, adaptada a les directives d’accessibilitat i la recuperació de patrimoni per als valencians i valencianes.

Part d’aquests treballs seran subvencionables per part del programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics de les Comunitats i Ciutats Autònomes (PIREP), tal com han avançat des de la direcció general de Sector Públic i Patrimoni, dirigit per Isa Castelló.

Aquest pla dóna suport a la rehabilitació sostenible del parc públic de les regions europees per a tot tipus d’edificis de titularitat pública i privada, sota el paraigua dels fons europeus Next Generation EU, per al qual s’ha assignat una partida de 480 milions d’euros al conjunt del territori espanyol.

Així, tal com ha explicat Isa Castelló, “per a l’elecció del projecte que ha resultat adjudicatari també s’ha valorat positivament la solució aportada per Vtim per fer compatibles els usos administratius amb els elements estructurals i decoratius de l’immoble, així com la inclusió de criteris de caràcter mediambiental continguts a la Guia Verda redactada per la Direcció General d’Innovació Ecològica a la Construcció de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica”.

Seguint els criteris esmentats anteriorment, totes les candidatures van presentar propostes esquemàtiques tenint en compte el nivell de protecció de l’edifici i en què van indicar el plantejament de conceptes generals per al compliment de la normativa de protecció contra incendis i d’accessibilitat i, a partir d’ara , l’estudi Vetges tu i Mediterrània, com a adjudicatari de la direcció d’obra i la redacció del projecte, l’haurà d’elaborar de manera detallada, complint els requisits establerts.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: