Herick Campos destaca que la gastronomia “és un exemple de sostenibilitat turística i d’impuls als productes de proximitat”

El director general de Turisme, Herick Campos, ha participat a la inauguració de la jornada de competitivitat turística ‘El Producte com a Destinació’ a Xixona, juntament amb l’alcaldessa de la localitat, Isabel López.

Herick Campos ha destacat que aquesta jornada “és un bon exemple del que volem impulsar a Turisme Comunitat Valenciana, com és la innovació i la cogestió, ja que ja hi participem tant l’ajuntament de Xixona, com la Diputació, Turisme CV i empreses” .

Alhora, ha assenyalat que la jornada “també és exemple de l’impuls que donem des de Turisme a la gastronomia com un element essencial de la sostenibilitat, perquè parlem de productes de quilòmetre zero, com el torró”.

Herick Campos ha ressaltat que “la gastronomia s´ha convertit en un exemple d´oferta de sostenibilitat turística, ja que a través de l´oferta gastronòmica es promocionen els productes de proximitat o quilòmetre zero, a més de posar en valor la cultura, i la tradició per a portar-la al plat i convertir-la així en un atractiu turístic”.

Campos també ha recordat el compromís de Turisme Comunitat Valenciana per impulsar la declaració del 7 de novembre com a Dia Mundial del Torró.

Campos també ha assenyalat que, a Xixona, “impulsarem també el turisme industrial, en aquest cas de la Ruta del Torró”. En aquest sentit, ha recalcat que “des de Turisme CV s´aposta per l´aliança entre el turisme gastronòmic i industrial, perquè contribueix a la cohesió territorial ia més, el turisme es converteix en una fortalesa als municipis de l´interior”.

El director general de Turisme ha destacat “el gran esforç que ha fet el sector de l’hostaleria en els darrers temps”, i ha recordat que “des de la Generalitat hem donat suport a aquest sector a través de diverses ajudes”.

En aquesta línia, ha recordat que “el conjunt d´ajudes de la Generalitat al´Alacantí es xifra en més de 21 milions d´euros en ajudes directes, de les quals 18,3 milions d´euros són de Resistir Plus”. A més, Campos ha afegit que “s’han destinat uns 800.000 euros a ajuts per a l’oci nocturn, i els ajuts específics de Turisme es xifren al voltant d’1,5 milions d’euros”.

Herick Campos ha recalcat que “amb aquest suport, des de la Generalitat hem demostrat que estem al costat del sector perquè pogués seguir oferint la seva qualitat i sent un atractiu turístic després de la COVID-19”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: