Guia Repsol ha reconegut el 2022 un total de 62 Solets a tota la Comunitat Valenciana

Guia Repsol ha reconegut el 2022 un total de 62 Soletes a tota la Comunitat Valenciana, un llistat format per restaurants, terrasses, cafeteries i altres establiments repartits per les tres províncies. La Comunitat ha acollit per primera vegada aquest lliurament de guardons i s’ha escollit Mediterrània Gastrònoma, la fira més important del sector a la Mediterrània, com l’escenari per reconèixer els Solets valencians de l’edició 2022.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència del Secretari de Turisme de la Generalitat de València, Fransec Colomer, la Directora de Guia Repsol, Maria Ritter i el Director de Mediterrània Gastrònoma, Alejandro Roda, que han estat els encarregats de lliurar un plat commemoratiu, amb la imatge del Solete, a tots guardonats.

El Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que aquesta iniciativa “no només és una gran oportunitat per posicionar la nostra Comunitat com a destinació turística gastronòmica de primer ordre, sinó que ens emociona el reconeixement que la filosofia dels Sols i els Soletes representa per el cabal de talent existent a múltiples llocs del nostre territori”. En aquest sentit ha apuntat que “identificar-los, visualitzar-los i dignificar-los és un deure”. Així, ha incidit que “es tracta d´un reconeixement als professionals, hostalers ia les seves famílies que generen felicitat i benestar en moments que són especialment complicats per a tots”.

El Director de Mediterrània Gastrònoma, Alejandro Roda, va afirmar “ens sentim molt orgullosos d’aquests reconeixements d’abast nacional que posen el focus en una altra part de la gastronomia majoritària al sector. I especialment que es faci a Mediterrània Gastrònoma, un esdeveniment que representa tot el sector, l’alta gastronomia i molt més”.

Durant el lliurament d’aquest guardó, la directora de Guia Repsol, Maria Ritter va assegurar que “avui és un dia molt especial ja que els Soletes són establiments que mostren molta empenta i emoció, es tracta de negocis autèntics i que no acostumen a estar el focus de les guies gastronòmiques. Per això per a Guia Repsol, els Soletes són una qualificació molt especial, no només per ser el reconeixement més jove de la nostra família sinó també per la seva frescor, perquè et desperten un somriure i per ser els llocs on van els locals i que ens recomanarien els nostres amics. Avui la Comunitat ha brillat una mica més, un reflex que la Comunitat Valenciana és una potència gastronòmica i turística, que no només es veu reflectit als Sols, sinó també el nombre de Soletes, que, encara que avui estiguem lliurant el guardó als 62 Solets del 2022, la regió compta amb 185 Solets repartits per València, Alacant i Castelló”

Els Soletes Guia Repsol ja compten amb cinc edicions que sumen més de 2.700 Soletes repartits per tot Espanya. Un equip d’experts en gastronomia repartits per Espanya ha seleccionat i descobert guinguetes i terrasses per assaborir l’estiu; Solets de carretera on parar durant un viatge amb cotxe; Soletes de tardor per conèixer llocs on tastar els guisats i les barres de diari i, finalment, els Soletes de barri amb què afegim més de 300 nous Soletes a aquest llistat i que busquen posar al focus en llocs fora dels circuits habituals de les ciutats.

Els Soletes són aquells llocs desitjables on prendre alguna cosa o menjar a un preu assequible, els que recomanaries a un amic i que pots trobar tant al centre de les ciutats com als barris. Llocs autèntics, ja siguin moderns o amb solera, i assequibles i on trobar cafeteries, bars, restaurants, gelateries, llocs de menjar ràpid honest (‘fast good’), barres de mercat, terrasses amb vistes, vinoteques o sidreries als quals els agrada anar a la gent local i als viatgers.

Informació i Foto: Marta Moreira

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: