Gestalgar inicia el programa de transferència de coneixement de la Diputació a les comarques

Informació i Foto: http://www.dival.es

Reflexionar sobre ètica i nous valors cívics en ple segle XXI. Ha sigut el principal objectiu de la primera jornada del programa ‘Benestar, Formació, Territori’ d’aquesta edició, una iniciativa organitzada conjuntament per la Diputació i la Universitat de València.

La localitat escollida per arrancar la present edició del programa ha sigut Gestalgar, que segons el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, “és un exemple de l’esperit del projecte, acostar el coneixement a tot el territori, com un municipi xicotet i d’interior com Gestalgar, fins a una localitat de major grandària i de litoral”.

“Es tracta d’una aposta que vam tenir des del principi, la de poder traslladar el coneixement als municipis i tenir en compte les seues demandes”, ha assenyalat la diputada de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer, qui ha inaugurat la jornada al costat del propi Hermosilla i l’alcalde del municipi, Raúl Pardos.

En la taula redona, Enrique Herreras, Francisco Arenas, Javier Gracia i Pedro Jesús Pérez, tots de l’àrea de Filosofia Moral i Política de la Universitat de València, han reflexionat sobre l’espai que ocupa el diàleg en una societat marcada per la velocitat, Internet i l’accés a la informació.

Amb aquesta jornada s’inicien una sèrie de sessions que recorreran diferents comarques valencianes i en les quals s’informarà i debatrà sobre les reflexions que estan tenint lloc en el camp de l’ètica en relació a qüestions com la diversitat funcional, els valors de la ciutadania per a la convivència i els drets humans.

D’aquesta manera, es visitarà les localitats d’Alzira, Picassent, Burjassot, Alfafar i l’Eliana, tot amb la idea de fer arribar als municipis de diferents característiques, població i entorn tots aquells coneixements que es generen en l’àmbit universitari i que d’aquesta forma estaran accessibles a la ciutadania.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: