Garrido aborda amb el secretari autonòmic d’Habitatge la denúncia als fons voltor i un conveni per a ampliar el parc públic

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló, María Jesús Garrido, ha mantingut aquesta setmana una reunió amb el secretari autonòmic d’Habitatge, César Jiménez, per a abordar l’expedient sancionador contra fons voltor, així com la signatura de dos convenis sobre l’adhesió del Consistori a la Xarxa Xaloc d’Habitatge i el decret de tanteig i retracte per a ampliar el parc públic de lloguer social.

Garrido valora la predisposició de l’Ajuntament i la Conselleria a reforçar les polítiques en matèria d’habitatge i atallar els suposats abusos dels fons voltor denunciats pel Sindicat d’Inquilins de Castelló i que ha documentat la Regidoria en una investigació pròpia. «Durant dècades l’accés a l’habitatge es va deixar només en mans del mercat i d’aquesta manera no s’ha garantit el dret constitucional de l’habitatge. Així mateix, durant els governs del PP es va promoure una legislació que va afavorir l’actuació especulativa dels fons voltor en el lloguer», assenyala la regidora.

La regidora i el secretari autonòmic han abordat la denúncia contra els fons voltor del Sindicat d’Inquilins i l’informe realitzat per l’Ajuntament que assenyalen indicis de suposat assetjament immobiliari en lloguers del Raval *Universitari. Ajuntament i el Sindicat d’Inquilins han aportat a la direcció territorial de la Conselleria d’Habitatge aquesta informació amb l’objectiu que inicie un expedient sancionador en considerar que l’actuació de les societats d’inversió incompleix la Llei de Funció Social de l’Habitatge.

Respecte a la Xarxa Xaloc d’Habitatge, tots dos han tractat les gestions realitzades en el si del Govern local per a aconseguir l’adhesió de l’Ajuntament. Es tracta d’un programa pilot de la Conselleria que integra a 12 municipis i mancomunitats per a reforçar les polítiques en habitatge. Castelló disposaria de quatre noves places de personal per a la posada en marxa de la Xarxa Xaloc. Garrido i Jiménez també han mostrat el seu interés a signar abans de final d’any un conveni sobre tanteig i retracte perquè entre les dues Administracions incorporen habitatge al parc públic en les operacions de subasta de compravenda.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: