Gabriela Bravo presenta a Cuba el model valencià de Justícia Gratuïta i Mediació que “posa la ciutadania al centre de la gestió”

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha presentat a la X Trobada Internacional de Justícia i Dret que se celebra aquesta setmana a l’Havana (Cuba) el model valencià de Justícia Gratuïta i Mediació que “posa a la ciutadania a el centre de la gestió”, segons ha explicat a la conferència que ha dictat aquest dijous al plenari de la reunió internacional de juristes.

Durant la seva intervenció, Bravo ha defensat que la Generalitat està posant en marxa un model “de justícia integral que es configura com un servei públic en què la ciutadania pot accedir en condicions d’igualtat, sense barreres ni traves” i que “aquest esperit ha impregnat tots els projectes que en matèria de Justícia ha impulsat el Govern Valencià” i en especial “la Justícia Gratuïta i la Mediació”.

Respecte a la primera matèria, la consellera ha detallat que la Generalitat està desenvolupant un nou model de justícia gratuïta per a la Comunitat Valenciana, “més ambiciós, millorant-ne la cobertura i estenent l’atenció a altres col·lectius de manera especialitzada”.

Per això s’estan “reforçant els serveis d’orientació i accés a la justícia” tant per a la ciutadania en general com, particularment, “per a les persones amb diversitat funcional”. A més, ha indicat que s’han posat en funcionament “nous serveis d’orientació jurídica especialitzats a l’àmbit d’estrangeria i immigració, així com per a l’àmbit penitenciari”.

D’altra banda, la consellera ha explicat els avenços que, a la Comunitat Valenciana, s’han aconseguit per implantar i fomentar la Mediació com a mètode alternatiu de resolució de controvèrsies perquè, segons ha dit, “la justícia no s’esgota amb el desenvolupament de la funció jurisdiccional impartida per jutges i tribunals” perquè hi ha “opcions que van més enllà i passen per les formes extrajudicials de resolució de conflictes”.

Per aquest motiu “promulguem una llei de Mediació valenciana que té com a objectiu la regulació de l’exercici i el foment de la resolució pacífica de controvèrsies a través de la Mediació ja sigui dins del procés judicial o com a alternativa”. En aquest sentit, la consellera ha puntualitzat que és la valenciana és una norma “més ambiciosa davant d’altres textos que tracten únicament sobre assumptes civils i mercantils”.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que la llei “té una vocació integral, això suposa que l’objecte de la mediació podrà ser tots aquells conflictes que versin sobre matèries de lliure disposició i aquelles sobre les quals les parts puguin presentar propostes d’acord, quan la normativa estatal ho permeti”. Així, doncs, la norma no limita l’objecte a algun o alguns àmbits determinats, com fa la Llei Estatal, la llei de mediació familiar o moltes de les altres lleis autonòmiques sobre mediació, que es limiten a l’àmbit familiar.

Per garantir la qualitat del servei, la llei inclou la creació “d’una mínima organització administrativa pública i es preveu la instauració d’un règim de mediació gratuïta del qual es beneficiaran, com a mínim, les persones que poden accedir a l’assistència jurídica gratuïta optin per acudir a la mediació per resoldre les seves controvèrsies.

La consellera ha recordat a la seua conferència que, segons les dades del Consell General del Poder Judicial a la Comunitat Valenciana a 31 de març hi havia pendents 266.153 assumptes. Del total, al voltant del 2%, és a dir, 5.323, es podrien resoldre a través de la mediació. “Una via que és més ràpida, ja que mentre a la via judicial els assumptes triguen a resoldre’s una mitjana d’entre 10 i 14 mesos, per la via de la mediació aquests temps es redueixen a tres mesos”.

A més, “si aquests 5.300 assumptes pendents es resolguessin per la via de la mediació la Conselleria de Justícia podria reassignar a altres necessitats els 6,4 milions d’euros que costaria celebrar-los”, ha dit.

Però, més enllà de l’estalvi en temps i diners, l’objectiu de la Mediació, segons la consellera, és que la ciutadania “pensi també en diàleg quan s’enfronta a la resolució d’un conflicte” perquè, “en aquests temps en què els insults i el soroll han substituït la paraula, és el moment de substituir la cultura de la confrontació per donar pas a la cultura de l’acord per resoldre un problema” ha conclòs Gabriela Bravo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: