Gabriela Bravo destaca que els nous jutjats de Llíria estaran “a l’alçada de les necessitats de la Justícia del segle XXI”

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que els nous jutjats de Llíria “estaran a l’alçada de les necessitats de la Justícia del segle XXI” gràcies al fet que el partit judicial disposarà “d’un edifici modern , accessible i sostenible” per cobrir les necessitats d’un partit judicial que atén 170.000 persones repartides a 41 municipis.

La consellera s’ha expressat en aquests termes, aquest dimarts, després de la signatura de l’acta de replanteig i l’inici d’obres de la nova seu judicial de la capital del Camp del Túria. Està previst que els treballs s’acabin el març del 2024 després d’una inversió de 15,4 milions d’euros en un projecte que s’ha adjudicat a l’empresa OHL.

El nou palau de Justícia s’ubicarà en un solar de l’avinguda de Bétera en un edifici d’una mica més de “10.000 metres quadrats construïts” repartits en sis plantes i dos soterranis que concentrarà els òrgans i serveis judicials que, ara mateix, estan repartits a tres locals diferents de la Ciutat de la Música.

És una seu dissenyada per albergar 600 persones cada dia, entre els gairebé 100 professionals que hi treballaran i els 500 usuaris que el faran servir. Com la resta dels jutjats de nova planta que s’estan construint a la Comunitat Valenciana, segons la consellera serà “accessible, energèticament sostenible i completament digital”.

A la planta baixa s’ubicarà el Registre Civil, que tindrà una sala de lactància, les sales de vistes (que comptaran amb zones d’espera, espai per a detinguts i estades segures per a declaracions de víctimes de manera que se’n preservi la identitat), el jutjat de guàrdia amb accés 24 hores independitzat de l’edifici i les dependències per a l’Advocacia i la Procura.

També s’hi ubicarà l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, la Clínica Mèdic-Forense, la Unitat de Valoració Integral, el gabinet psicosocial i la càmera Gesell.

A la resta de les plantes s’ubicaran els set òrgans judicials que té actualment el partit judicial de Llíria i s’ha habilitat una reserva d’espai per a tres més, entre ells, el nou jutjat de Primera Instància i Instrucció la creació del qual ja s’ha sol·licitat al Ministeri de Justícia.

Els nous jutjats acabaran amb la dispersió que ara mateix es produeix a Llíria, on els òrgans judicials estan repartits en tres seus diferents ja que l’antic edifici “s’havia quedat petit i obsolet”. Per aquest motiu, el nou immoble integrarà “tots els serveis per prestar de manera eficaç l’Administració de Justícia” ha conclòs Gabriela Bravo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: