Gabriela Bravo destaca els projectes pioners de la Generalitat per a l’assistència a les víctimes a una reunió amb el fiscal general de l’Estat

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha traslladat al fiscal general de l’Estat, Álvaro García, els projectes pioners que du a terme la Generalitat per atendre les víctimes, especialment les de violència de gènere i s’han emplaçat a continuar col·laborant i treballant en projectes comuns.

Bravo ha assegurat que “la Comunitat Valenciana en un referent en matèria d´assistència i protecció a les víctimes i en la lluita contra la violència de gènere”, amb la xarxa d´oficines d´assistència a les víctimes del delicte, les oficines de denúncies especialitzades en violència de gènere, les unitats de valoració forense integral i els gabinets psicosocials.

La consellera ha posat en valor la xarxa pública d’oficines d’assistència a les víctimes del delicte, que són unitats especialitzades que atenen les víctimes en l’àmbit jurídic, psicològic i social i que estan obertes cada dia de l’any. La Comunitat Valenciana, amb 37 oficines i 183 empleats públics, compta amb la xarxa més gran d’Espanya.

També ha destacat les oficines de denúncies especialitzades en violència de gènere, un projecte pioner a Espanya engegat en col·laboració amb el Ministeri d’Interior per crear espais segurs i amables on un equip multidisciplinari atén les víctimes i les acompanya durant tot el procés. Bravo ha destacat l’èxit del projecte, ja que el 60% de les dones ateses denuncia el seu agressor.

Bravo ha afirmat que la Generalitat també ha desplegat una xarxa comarcal d’unitats de Valoració Forense Integral, que té per objectiu facilitar, a través dels informes de risc, la presa de decisions als operadors jurídics en els procediments de violència de gènere.

Les 14 UVFIS que hi ha a la Comunitat Valenciana han emès 384 informes de valoració de risc i 1.013 de valoració integral el 2022. Respecte als gabinets psicosocials, que ajuden els jutjats de família a adoptar mesures en els processos que afecten menors, ha afirmat que han emès gairebé 950 informes.

Durant la trobada de treball en què també ha participat la directora general de Modernització i Relacions amb l’Administració de Justícia, Àngels Bixquert, Bravo ha insistit a l’aposta de la Comunitat Valenciana per aconseguir una jurisdicció especialitzada en violència de gènere, amb la creació aquest any de 5 jutjats exclusius de violència sobre la dona.

D’altra banda, la titular de Justícia ha detallat els projectes en matèria de transformació digital, amb una inversió de 50 milions d’euros, per digitalitzar les sales de vista, renovar els ordinadors i comprar portàtils i engegar el sistema de gestió processal” Just@”, entre d’altres, el qual permetrà avançar en el ple establiment de l’Administració judicial electrònica i la reducció del paper.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: