Gabriela Bravo defensa que les víctimes del terrorisme “tinguin un paper estel·lar” perquè “és la millor manera d’entendre la història d’aquest país”

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo ha defensat que les víctimes del terrorisme “tinguin un paper estel·lar” a la nova Càtedra Universitària sobre Terrorisme i Drets de la Víctimes de la Universitat de València perquè “és la millor manera d’entendre la història d’aquest país” ja que “encara tenen molt per explicar”.

La consellera s’ha expressat així a la presentació de la Càtedra Universitària sobre Terrorisme i Drets de les Víctimes promoguda per la Generalitat, amb la col·laboració de la Universitat de València, i que estarà dirigida pel catedràtic de Dret Penal José Luis González Cussac. Aquesta serà la primera càtedra a Espanya especialitzada en violència política i drets de les víctimes que aquesta ocasiona i, a més a més de la seva activitat investigadora, organitzarà cursos i seminaris per preservar la memòria de les víctimes.

Per a Bravo “aquesta càtedra mirarà molt més enllà dels llibres i assajos perquè mirarà a través dels ulls de les víctimes, ja que el seu testimoni és la millor manera que els estudiants assimilin els valors de la convivència i el respecte”.

La consellera ha explicat que les víctimes “ens donen una lliçó perquè als seus ulls no hi ha odi ni venjança, sinó un testimoni net” que, al seu parer, és la millor manera de conèixer aquesta part de la Història, encara que sigui la pitjor cara de la nostra Història.

Per a Gabriela Bravo, la càtedra “serà el millor camí perquè els joves d’avui i demà coneguin la nostra història per evitar que els fets es repeteixin”. En aquest sentit, ha insistit que les víctimes exigeixen “veritat, justícia i memòria i treballem en aquests tres objectius”.

Per això, “necessitem continuar treballant perquè el relat dels assassins no s’imposi a la veritat perquè no podem tolerar que es blanquegi la Història i això és responsabilitat dels poders públics”.

“Hem donat una lliçó davant els qui no entenien de paraules ni de convivència i hem de seguir donant-la, però necessitem que la joventut conegui aquesta part de la història”, ha conclòs Gabriela Bravo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: