Gabriela Bravo anuncia que la província d’Alacant comptarà amb quatre noves oficines Justiprop abans de final del 2022

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que es posaran en marxa durant els mesos de novembre i desembre quatre noves oficines Justiprop a Monòver, Castalla, Altea i Sant Joan que se sumaran a les 44 que ja té a la Comunitat Valenciana.

La consellera ha explicat aquest dimarts a Aspe el projecte de Justícia Pròxima, que ofereix assessorament judicial a les oficines Justiprop i informació sobre la mediació a les de Mediaprop. Aquest projecte neix per garantir l’accés a la justícia a tot el territori. Volem apropar la justícia a la ciutadania i per això el paper dels Ajuntaments és fonamental”.

La consellera s’ha pronunciat així durant la cloenda de la jornada sobre el Justícia Pròxima al municipi alacantí d’Aspe, on ha destacat que actualment més de 600.000 alacantines i alacantins compten amb serveis de justícia de proximitat, a través de les 16 oficines Justiprop i 22 serveis Mediaprop ubicats als diferents municipis de la província d’Alacant.

Bravo ha subratllat que “és fonamental garantir l’accés a la Justícia com a primer dret, per això la importància dels espais oberts a les oficines municipals com a serveis d’orientació jurídica que facilitin a la ciutadania tota la informació sobre els recursos existents per ajudar-lo a resoldre problemes”.

Segons ha explicat la consellera, per a l’exercici 2023 “mantindrem la dotació pressupostària destinada al servei de Justiprop, amb 1,2 milions d’euros” i ha afegit que s’augmenta la partida en un 58,70% la línia destinada a la concessió de ajuts als ajuntaments i mancomunitats que vulguin oferir els serveis Mediaprop arribant als 1,7 milions d’euros”.

Sobre això, en paraules de Bravo “l’Administració de Justícia del segle XXI no es pot entendre sense la Mediació, per la qual la Generalitat està apostant de manera decisiva ja que aquest mètode alternatiu de resolució de controvèrsies és més ràpid i econòmic que els procediments judicials ”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: