Gabriela Bravo anuncia que el nou Palau de Justícia de Gandia estarà operatiu en el primer trimestre del l’any 2023

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat aquest dimecres que el nou Palau de Justícia de Gandia estarà operatiu en el primer trimestre del 2023. Així ho ha anunciat a la Ciutat Ducal durant la presentació de el projecte al costat de la alcaldessa, Diana Morant, i representants d’operadors jurídics, empresariat i societat civil de la capital de la Safor.

El nou Palau de Justícia de Gandia superarà els 16.000 metres quadrats en els seus cinc plantes i tindrà capacitat per albergar a 1.600 persones en unes instal·lacions “funcionals, modernes, i sostenibles i amb tots els serveis que es necessiten per a l’Administració de Justícia”, tal i com ha explicat la consellera, que també ha destacat que s’ha apostat “per un edifici sostenible que tindrà consum zero d’energia”.

Per Bravo, “era una prioritat acabar amb la dispersió dels edificis judicials de la ciutat de Gandia” gràcies a un projecte ambiciós “com els nous jutjats que representaran” un abans i un després en la manera d’invertir en Justícia “.

En aquest sentit, el nou edifici tindrà espai per a 10 jutjats, 6 sales de vistes, les dependències dels col·legis d’advocats i procuradors, la Fiscalia, el Registre Civil, el Gabinet Psicosocial amb càmera Gessell, l’Oficina d’Assistència a les Víctimes de l’ delicte, la Clínica Mèdic-forense, la Unitat de Valoració Integral-sis calabossos.

En els nous jutjats treballaran 150 persones i rebran, de mitjana, uns 300 usuaris i usuàries cada dia. A més, aquesta seu serà el primer edifici judicial de nova planta l’execució està inclosa dins el Pla d’Infraestructures Judicials de la Comunitat Valenciana i, en conseqüència, el primer que entrarà en servei.

El partit judicial de Gandia abasta 28 municipis i una població de Dret de 151.000 persones, el que el converteix en el quart de la província de València per nombre de persones usuàries després València, Llíria i Torrent. Aquesta demarcació disposa de sis jutjats de primera instància, tres d’instrucció, un penal i un altre de violència contra la dona i un registre civil.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: