Francesc Colomer subratlla el compromís de Turisme Comunitat Valenciana per fomentar el reciclatge a la pràctica turística

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat per videoconferència el fòrum d’Invat·tur sobre ‘Pla recicla a les teves vacances. Comunitat Valenciana’, que s’ha celebrat en format ‘online’ i presencial, a la seu d’Invat·tur a Benidorm.

En el debat hi han participat representants del sector, de destinacions turístiques i organismes especialitzats a la Comunitat Valenciana per analitzar la col·laboració amb els diferents agents turístics en el reciclatge a la pràctica turística.

Colomer ha remarcat que aquesta jornada té molt a veure amb els reptes actuals, on hi ha una experiència acumulada, però també una necessitat d’avançar amb més rapidesa”.

El titular de Turisme ha posat èmfasi que “l’essència de l’enfocament que volem trobar aquest fòrum és que la vida continua en vacances i hem d’incrementar la sensibilitat dels visitants perquè segueixin tenint un comportament compromès amb l’entorn”.

Colomer ha recordat que la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana “té una forta inspiració en el codi ètic i aquest continua sent l’esperit actual” i ha subratllat la importància de fomentar l’economia circular.

Segons la seva opinió, “el sector ha de fer un pas endavant, és un compromís que “ha de ser compartit” i és crucial traçar línies de col·laboració per revertir l’impacte del turisme al territori.

Per la seva banda, el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, ha assenyalat que “el reciclatge és una activitat que es pot convertir en un atractiu turístic de la nostra terra, fins i tot ara més que mai”.

Sobre això, Piquer ha recordat que “la Comunitat Valenciana és una primera potència a Espanya en termes de la pràctica de reciclatge” i que, en concret, la ciutat de València “compta amb les millors ràtio de residus reciclats en les diferents modalitats”.

Programa de la jornada

Aquest fòrum ha acollit una taula rodona amb la participació de la responsable de Qualitat, Formació i Projectes d´Associació empresarial hotelera i turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), Mayte García Córcoles; el secretari general de Confederació d’Empresaris d’Hostaleria de la Comunitat Valenciana (Conhostur), Rafael Ferrando, i el president d’Associació d’Empreses d’Apartaments Turístics (Aptur), Miguel A. Sotillos.

La sessió també ha acollit una taula rodona d’organismes especialitzats i destins amb responsables d’Ecoembes, Ecovidrio i del municipi d’Orba, com a exemple en la gestió de residus. La clausura del fòrum l’ha fet el director general de Turisme, Herick Campos.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: