Francesc Colomer i Carmen Amoraga inauguren la XIX edició de el curs de Turisme Cultural de la Fundació Cañada Blanch

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, han participat en la inauguració de la XIX edició de el curs d’especialització en turisme cultural organitzat per la Fundació Cañada Blanch en col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, la Direcció General de Cultura i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

El responsable de Turisme ha destacat “la importància de l’capital humà”, a el temps que ha assenyalat que “invertir en coneixement sempre serà la millor de les inversions possibles”.

Per al secretari autonòmic, “és fonamental tenir gent formada en la gestió cultural i en el patrimoni turístic” i s’ha mostrat a favor de seguir formant a personal expert en aquesta disciplina.

Així mateix, Colomer ha destacat l’alta participació de representants de la gestió municipal en aquesta edició de el curs, que coneixeran eines per a la transformació dels recursos culturals en ofertes comercialitzables.

En aquest sentit ha advocat per “construir un relat singular i diferenciat que ens allunyi de l’estandardització”, a més ha recalcat que “la cultura és un enorme jaciment per explorar, que té un valor curatiu per a les persones, perquè toca l’ànima d’aquells que busquen i troben respostes “.

En aquesta línia, ha subratllat que “la història ens ha donat grans aportacions, com la Ruta de la Seda, el nostre llegat de la família Borja i una gran existència de recursos que han de ser transformats en productes per comercialitzar-se en el món, en els mercats d’aquells que busquen motius per viatjar “.

“La clau està en cooperar i treballar junts”, ha assenyalat que “la interdependència és la gran lliçó d’aquest procés d’intel·ligència col·lectiva que ens ajudarà a tots a enfrontar-nos a el futur i resistir el moment actual”, segons Colomer.

Per la seva banda, la directora general de Cultura i Patrimoni ha destacat que “tenim per davant el repte de crear nous discursos narratius per als nous canals de comunicació amb els ciutadans. Hem de saber mostrar el turisme i la cultura des d’altres punts de vista perquè ja no serveix només el presencial “.

A la inauguració de el curs també han participat el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Vicent Gil, i el president de la Fundació Cañada Blanch, Juan Viña.

XIX Curs de Turisme Cultural

L’objectiu general de el curs, que s’impartirà en línia de l’16 d’octubre a el 18 de desembre de 2020, se centra a analitzar la riquesa i gestió de l’turisme cultural de la Comunitat Valenciana.

Està especialment destinat a personal de les diferents administracions que desenvolupen funcions vinculades a la gestió cultural de l’turisme o la gestió de el patrimoni cultural, agents de desenvolupament local, persones amb sensibilitat a la importància que el patrimoni cultural té per al desenvolupament turístic, així com personal emprenedor.

A través d’aquestes sessions formatives es podrà ampliar el coneixement d’eines i de perspectives per al desenvolupament de l’turisme des de diferents òptiques i incrementar el coneixement sobre la transformació dels diversos recursos culturals en ofertes comercialitzables.

Turisme oferirà, en el marc d’aquest curs, tres visites-taller als municipis de Sagunt, Alcoi i Sogorb, com a exemples de la gestió municipal de l’turisme cultural.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: