Francesc Colomer anima el sector turístic de Vinaròs a professionalitzar-se i seguir apostant per la qualitat certificada

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha animat el sector turístic de Vinaròs a “professionalitzar-se ia seguir apostant per la qualitat certificada que atorga el Sistema Integral de Qualitat Turística a Destino, SICTED”.

En aquest sentit, s’ha mostrat partidari de “mesurar amb paràmetres que ens permetin posar en valor el que som com a destinació turística”. Per Colomer “si decidim ser ciutat turística oberta i tolerant, el camí és la professionalització”, i ha incidit que “la reconversió de les destinacions s’ha de fer en clau SICTED”.

Colomer s’ha desplaçat a Vinaròs on ha participat, juntament amb l’alcalde del municipi, Guillem Alsina, i el regidor de Promoció de la Ciutat i Interès Turístic, Marc Albella, al lliurament dels distintius SICTED a 9 entitats de la localitat. A més, 8 empreses i serveis més del municipi han renovat el seu certificat de qualitat turística.

Vinaròs compta actualment amb un total de 17 serveis distingits, i està adherida al programa SICTED des de l’any 2018. La destinació destaca per la planificació dins del programa, i s’espera que la xifra de distingits segueixi en tendència a l’alça a finals de 2022, de fet estan previstes 7 noves incorporacions per al proper any.

Durant la seva intervenció en aquest acte de lliurament i reconeixement, el secretari autonòmic de Turisme ha destacat que “aquests distintius són un símbol del que ha de ser lʻaposta dʻuna destinació per ser turístic”.

Pel titular de Turisme “SICTED és també la plataforma per continuar cultivant els valors de l’hospitalitat”. I ha recalcat que “ningú torna on no l’han tractat bé”, per això afirma que “som un sector que cuida persones ia més, ho hem de fer amb totes les garanties, complint amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i les demandes d’un turista cada cop més exigent i responsable”.

Per la seva banda, l’alcalde del municipi, Guillem Alsina, ha recordat que “Vinaròs va entrar al programa SICTED el 2018 com un dels objectius del seu Pla Estratègic i ara, ja està consolidat amb la incorporació cada any de noves empreses”.

Els 9 nous serveis i empreses de Vinaròs que han obtingut el distintiu SICTED són: Geladeria Milano; Falcó Viatges; Hotel Duc De Vendôme; Pastisseria La Lionesa; Restaurant Rafel Lo Cristalero; Tourist Info Vinaròs; Vinalux Resort; Vinaròs Sunset i Vinataxi.

A més, 8 entitats de la localitat han renovat el seu certificat, aquestes són: Viajes Maestrazgo; Restaurant Bergantin; Restaurant La Illa; Hotel Rh Vinaròs Platja; Hotel Rh Vinaròs Aura; Hotel Nou Casablanca; Davima Motors i Lloguers Turístics Adaptats.Com.

Comunitat Valenciana, primera destinació nacional en serveis certificats

Cal recordar que la Comunitat Valenciana compta actualment amb 1.257 serveis certificats amb aquest distintiu de qualitat SICTED, cosa que representa més del 20% nacional, posicionant-nos com la primera comunitat autònoma en nombre de serveis distingits.

Així mateix, el 2021 l’increment en el nombre de serveis certificats a la Comunitat Valenciana ha estat proper al 25%, enfront de la pujada del 3,84% que s’ha experimentat a nivell nacional.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: