Florida Universitària treu un nou títol propi en Coaching Educatiu

Els graus de Mestre / a en Educació Infantil i Primària de Florida Universitària s’intensifiquen amb el títol propi en Coaching Educatiu. Aquesta titulació, en línia amb el model educatiu de Florida Universitària de l’CoopLearning, fomenta l’aprenentatge actiu i cooperatiu, desenvolupant les competències que requereixen els i les professionals de el futur.

El nou títol propi de Florida Universitària ofereix una formació específica per a les mestres i mestres d’Educació Infantil i Primària que se centra especialment en integrar el coneixement per a la resolució de problemes reals (learning by doing); competències socials com el treball en equip i cooperació, lideratge i gestió d’equips, comunicació, resolució de conflictes, compromís i responsabilitat ètica, gestió de projectes; i competències de desenvolupament personal com a iniciativa, innovació i creativitat, aprenentatge permanent i competències instrumentals de TIC.

La nova titulació de l’àrea d’Educació de Florida Universitària per al curs 2021-22 busca oferir a l’alumnat la possibilitat d’ajudar els nens i nenes a desenvolupar el seu màxim potencial, ajudant a aprendre mitjançant situacions d’aprenentatge dissenyades tenint en compte contextos educatius reals i la cooperació necessària per a la posada en marxa de projectes que transformin les escoles.

En aquesta línia, persegueix desenvolupar competències socials i personals que permetin a el futur professorat generar i actualitzar les escoles d’Educació Primària i Infantil a la recerca de l’màxim potencial del seu alumnat, amb una mirada docent crítica sobre la infància i la recerca de la millora de la qualitat educativa a través de la innovació, la creativitat, les noves tecnologies i la inclusió educativa.

Florida Universitària prepara a futurs mestres i mestres per abordar problemàtiques i circumstàncies que encara no existeixen, entenent la innovació educativa com la transformació de les pràctiques i processos d’ensenyament / aprenentatge per a la millora de la qualitat educativa.

La nova titulació pròpia de l’àrea d’Educació de Florida Universitària part de la concepció de l’escola com un laboratori d’experiències on ha de prevaler l’aprenentatge significatiu, un espai en què mestres i mestres acompanyen alumnes i alumnes -des de la infància i al llarg de tota la seva vida escolar-, en el desenvolupament d’un aprenentatge de què només aquests últims poden ser protagonistes.

El títol propi en Coaching Educatiu ofereix una formació contínua al llarg dels diferents cursos de l’grau que permeti l’emancipació professional desenvolupant competències per crear, transformar i actualitzar les escoles. D’aquesta manera, l’alumnat s’especialitzarà en la comprensió de les necessitats de la infància, com donar resposta a aquesta des de la innovació, la cooperació i la posada en marxa de diferents recursos, mètodes i eines amb l’objectiu d’adaptar a les necessitats de cada context educatiu en contínua transformació.

En aquest procés l’alumnat treballarà situacions reals d’aula, aprendrà a aplicar i adaptar diferents metodologies innovadores, i analitzarà situacions reals de pràctiques educatives que permetin avançar en el coneixement de noves solucions a noves dificultats.

Els continguts es distribueixen de forma progressiva al llarg dels quatre cursos de l’grau en Mestre / a en Educació Primària i Educació Infantil.

‘Explorant la Infància’

El primer curs de l’Títol propi en Coaching Educatiu part de l’estudi profund i de la comprensió de l’complex concepte d’infància com a base per a la planificació i disseny de situacions d’aprenentatge i que permetin transformar l’escola en un context que doni resposta a les necessitats de nenes i nens.

‘Transformar Espais i Contextos per una Escola Inclusiva’

Al llarg del segon curs s’avança en a l’anàlisi dels espais i contextos d’aprenentatge des del concepte d’infància que s’ha treballat en el primer curs, i des d’una mirada fonamentalment centrada en el concepte d’escola inclusiva.

‘Dissenyar situacions d’aprenentatge significatives’

Al tercer curs, s’avança cap al disseny de les situacions d’aprenentatge. Aquest curs part de les necessitats de la infància treballades en primer, i especialment de el model d’escola inclusiva treballat en segon. Al llarg de el projecte del que s’espera és que a l’alumnat generi mètodes, eines i materials innovadors per a la transformació de les pràctiques educatives integrades en l’especialitat cursada, recollint el ja desenvolupat en cursos anteriors.

‘Reptes docents: crear i investigar’

L’últim curs de l’grau tanca el títol propi la formació dels futurs / es mestres / es amb eines per a l’anàlisi, indagació i reflexió de la pròpia pràctica docent. Aquesta part de l’títol propi es configura com una oportunitat perquè l’alumnat desenvolupi les seves pròpies propostes educatives, desenvolupant competències que fomentin la seva capacitat per emprendre i més, permetin analitzar i reflexionar des de la fonamentació teòrica ia partir d’evidències sobre el seu propi producte / proposta emprenedora en l’àmbit educatiu.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: