Florida Universitària participa a la taula rodona de la CEV sobre el nou grau en Gestió del Transport i la Logística

Florida Universitària va participar a la taula rodona organitzada a l’Auditori de la CEV que es va celebrar en el marc de la presentació del Grau Universitari en Gestió del Transport i la Logística que imparteix Florida Universitària a partir del curs que ve amb l’acreditació oficial de la Universitat Politècnica de València (UPV).

La directora de l’àrea de Negocis i Logística de Florida Universitària, Rafaela Pizarro, va intervenir a la taula explicant les característiques del nou grau que impartirà Florida Universitària que es cursarà durant 4 anys i disposarà de 240 crèdits.

Yolanda Atienzar, presidenta de la Comissió de Transport i la Logística de la CEV, va presentar els participants del panell, entre els quals figurava la directora de l’àrea de Negocis i Logística de Florida Universitària, el vicepresident del Club Propeller i conseller delegat de TransBase Soler , Alfredo Soler, el conseller delegat d’ADE Logística, Jaime Agramunt, i el director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de la UPV, Eugenio Pellicer, i va introduir la conjuntura on es troben les empreses del sector .

En aquest sentit, Rafaela Pizarro va comentar el pes dels projectes interdisciplinaris del nou grau oficial de Florida Universitària, la seva adaptació a les necessitats dels alumnes per adquirir competències transversals, per fer front a la pressió i els diferents problemes, de manera ràpida. “Volem que el nou grau respongui també a les necessitats de les empreses en matèria de transport i logística, per això comptem amb un consell assessor amb més de 50 empreses que ens transmet les necessitats formatives de les companyies i que ens permet mantenir continguts actualitzats per formar professionals competitius al sector”, comentava.

D’altra banda, la directora de l’àrea de Negocis i Logística de Florida Universitària va destacar la importància de les dades extretes de l’enquesta passada per la CEV fa dos anys a les empreses per conèixer les necessitats formatives i de mà d’obra qualificada. “Tenim una vinculació estreta amb l’empresariat, imparteixen tallers específics a les nostres aules, proporcionant reptes reals al nostre alumnat. A més, comptem amb la Càtedra T-box per als reptes de l’alumnat en logística en sostenibilitat i darrera milla. I mai desconnectar-nos de la realitat del sector. Renovem els continguts per anar de la mà de les empreses”, explicava Pizarro.

D’altra banda, el nou grau disposa de 36 crèdits en pràctiques que atorga certa dualitat a la formació, tota una novetat en un grau universitari. En aquest sentit, Rafaela Pizarro va destacar el reconeixement professional, “perquè hi ha molts treballadors del sector que es volen formar i les pràctiques representen gairebé un curs menys. A més, l’alumnat es pot començar a formar en cicles i comptar amb unes convalidacions per no tornar a cursar-les”, explicava.

Els ponents també van destacar que les empreses ara busquen alumnes en pràctiques i això produirà un acostament perquè l’incorporin a la seva formació.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: