Florida Universitària i Dictia València signen l’acord per a la Formació en Intervenció i Teràpia Familiar

Florida Universitària ha signat amb Dictia València l’acord pel qual certificarà i inclourà en la seva oferta formativa de postgrau de el pròxim curs una formació relacionada amb la intervenció psicoterapèutica. L’acord Florida-Dictia València se signa per certificar tant el Curs Especialista en Intervenció i Teràpia Familiar, curs que ha començat aquesta setmana, com el Màster en Intervenció i Teràpia Familiar.

Es tracta de dos títols que s’han desenvolupat perquè una mateixa persona pugui complementar la seva formació amb tots dos acompanyats per un equip docent d’àmplia experiència. Estan plantejats des d’un enfocament sistèmic relacional que facilita un suport teòric pràctic per al millor exercici dels rols d’ajuda d’operadors i psicoterapeutes. Apliquen dos una metodologia eminentment pràctica i participativa.

Estan dirigits a professionals que hagin aconseguit la seva graduació universitària en Medicina, Pedagogia, Psicologia, Treball Social o que, comptant amb altres titulacions universitàries, busquin especialitzar-se en la intervenció sistèmic familiar per fer la seva feina ja sigui en l’àmbit sanitari, de benestar social, judicial o educatiu.

Inauguració de curs
Després de la signatura d’l’acord va donar inici el curs d’Especialista en Intervenció i Teràpia Familiar inaugurat per Mercedes Ferrer, directora de Florida Universitària, i Javier Bou, director de Dictia València. Tots dos van donar la benvinguda a l’alumnat i van coincidir a mostrar el seu desig d’ampliar la col·laboració entre les dues institucions en el futur.

En la seva intervenció, la directora de Florida Universitària, va destacar la importància de donar major reconeixement a “aquest tipus de formació especialitzada que permeti disposar de professionals que ajudin els membres de la família a millorar la comunicació ia resoldre els conflictes, cada vegada més nombrosos en l’entorn en el qual actualment vivim les famílies “.

El curs d’Especialista en Intervenció i Teràpia Familiar té una durada aproximada d’un curs escolar i es realitzarà amb una metodologia eminentment pràctica en modalitat semipresencial, amb un canvi de el model docent que s’ha hagut d’adaptar per complir amb la normativa sanitària establerta per la COVID 19. “Cal destacar la part de les supervisions on es va a treballar en equip amb casos reals de famílies, veient directament com treballa un professional en aquest àmbit i aportant idees per resoldre els conflictes que presentin les famílies”, explicava Mercedes Herrero.

Herrero destacava que la metodologia de el curs d’especialista coincideix plenament amb el model educatiu de Florida Universitària, el Cooplearning, “caracteritzat model d’aprenentatge pràctic, acompanyat i útil, en el qual ensenyem a fer com a forma d’aprendre i en el qual el món real és la principal assignatura “.

Javier Bou, coordinador de l’entitat que ha estat pionera a València en la formació de terapeutes familiars i d’experts en intervencions sistèmiques, va explicar que una part de el curs serà presencial i l’altra on line, i va coincidir a destacar la part pràctica de el curs. “La innovació i la formació eminentment pràctica afavoreixen l’aprenentatge de les matèries”, comentava el coordinador d’aquest centre docent acreditat per la Federació Espanyola d’Associacions de Teràpia Familiar des de 1997.

El curs, que s’ha inaugurat aquesta setmana i que compta també amb l’acreditació de la Federació Espanyol d’Associacions de Teràpia Familiar (FEATF), destaca per la importància d’aquesta especialització tant des de l’àmbit sanitari, com des del social i l’educatiu perquè cada vegada és més necessària l’adquisició de noves estratègies i tècniques professionals que possibilitin la comprensió i l’abordatge dels problemes en el context en què es produeixen.

La titulació d’Especialista en Intervenció i teràpia familiar (Formació bàsica en FEATF) i el Màster en Intervenció i Teràpia Familiar (Formació avançada en FEATF) es desenvoluparà entre octubre de 2020 i juny de 2021, amb una durada total de 276 hores.

El programa d’el Títol d’Especialista en Intervenció i teràpia familiar (Formació bàsica en FEATF) aborda des de la Teoria General de Sistemes, la Història de la teràpia familiar, els genogrames i altres tècniques sistèmiques, la teoria de la comunicació humana, així com l’estudi de models històrics i recents, entre d’altres.

El màster, d’altra banda, es desenvolupa al llarg de dos cursos acadèmics d’al voltant de 250 hores de treball cada un, entre octubre de 2020 i juny de 2022.

El programa d’el Màster en Intervenció i Teràpia Familiar (Formació avançada en FEATF) aborda en dos cursos aspectes com el coaching sistèmic en contextos organitzacionals, intervencions terapèutiques en situacions de complexitat: Menors institucionalitzats, immigració i multiproblematicidad familiar, psicopatologia sistèmica i manuals diagnòstics: DSM , CIE, PAS, més enllà de la família: la intervenció en xarxes, la teràpia en els trastorns psicòtics, trastorns alimentaris i psicosomàtics, Drogodependències, grups terapèutics, teràpia de parella, entre d’altres. També entre les matèries de l’màster destaca el treball amb la família d’origen de l’terapeuta, una reflexió sobre com la pròpia família afecta la tasca de l’terapeuta

L’equip de docents de l’títol d’especialista i el Màster està conformat per professorat de Dictia-València: Javier Bou Piquer, coordinador d’Dictia València, psicòleg clínic de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives, terapeuta de família i parella, supervisor docent acreditat per la (FEATF)., expresident de la Federació Espanyola d’Associacions de Teràpia Familiar (FEATF). Representant espanyol en l’European Family Therapy Association (EFTA), assessor científic de l’C.O.P.C.V., Luis García Cerdá, psicòleg clínic, terapeuta de família i parella, terapeuta grupal, psicodramatista, supervisor docent acreditat per la F.E.A.T.F. i durant 35 anys director dels Serveis Socials de l’Ajuntament. d’Onda (Castelló), Esperanza López Sánchez, psicòloga clínica i terapeuta de família i parella en pràctica privada, supervisora ​​docent acreditada per l’F.E.A.T.F. i consultora en àmbits de serveis socials de diverses institucions, Inmaculada Ros Pallarés, psicòloga clínica i terapeuta de família i parella, supervisora ​​docent acreditada per l’F.E.A.T.F. i consultora en àmbits de serveis socials de diverses institucions.

A més també compta amb un equip de col·laboradors docents format per: Francisco Javier Rodrigo Cano, psicòleg, psicoterapeuta, expresident de l’Associació de Terapeutes de Família de la Comunitat Valenciana, membre de la F.E.A.P. i màster en Teràpia Familiar per la UAB, María Lloret, psicòloga i màster en Teràpia Familiar per la UAB, especialista en el treball vivencial dels alumnes, Lorena Blasco Clars, psicòloga clínica en Unitat de Salut Mental Infantil i Juvenil de l’Agència Valenciana de Salut, terapeuta familiar acreditada, Màster en Teràpia Familiar (UAB), Mª Luisa Serrano, psiquiatre de l’Agència Valenciana de Salut, Màster en Teràpia Familiar per la universitat Ramon Llull de Barcelona i Enrique Madrid Tortosa, doctor en Psicologia per la universitat de València , Màster en Teràpia Familiar per la UAB, Màster en prevenció i tractament de les conductes addictives per la UV.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: