Florida estrena la Setmana de l’Economia Social i Solidària amb l’exposició “Mirades de futur”

Florida Universitària i Florida Secundària van iniciar la Setmana de l’Economia Social i Solidària amb la inauguració de l’exposició ‘Mirades de futur’, organitzada en el marc d’ESSCOOP, xarxa de foment del cooperativisme, economia social i solidària a l’educació, al Campus de Catarroja de Florida Universitària.

Aquesta exposició vol acompanyar l’alumnat de secundària en el procés d’entendre millor què és l’Economia Social i Solidària i una de les fórmules específiques: el cooperativisme. L’objectiu de ‘Mirades de futur’ és convidar a imaginar diferents maneres de les habituals per dur a terme activitats econòmiques i empresarials per a la construcció d’una societat i una economia diferents on es puguin generar i compartir les idees, iniciatives i projectes que posin per davant la vida.

El recorregut de l’exposició permet conèixer què és l’economia social i solidària i quines respostes dóna aquest sistema a alguns dels reptes del segle XXI. I aquest recorregut es fa al llarg de tres etapes: mirades del que passa a la nostra societat, reflexió a l’aula i construcció de propostes per transformar.

A l’acte inaugural van participar la presidenta de Florida Grup Educatiu, Mercedes Aznar, la directora de Florida Secundària, Merxe Sánchez, i els professors de Florida Secundària i col·laboradors en la confecció del material didàctic d’ESSCOOP que acompanya l’exposició, Esther Romo i Miquel Torrijos.

La presidenta de Florida Grup Educatiu va destacar la importància dels valors de l’economia social i solidària i la seva estreta relació amb el compliment i el desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Des de Florida sempre hem promogut i seguim promovent els valors de l’Economia Social i Solidària a l’aula. De fet, el model social i solidari és el que desenvolupem des de Florida. Enhorabona a les persones que desenvolupen aquests treballs perquè aquesta iniciativa és fonamental per a la promoció i el desenvolupament dels ODS”, comentava.

Joan Gandia, col·laborador de Fevecta i professor d’FP jubilat de Florida Universitària, va explicar que amb aquesta exposició es volia que l’Economia Social i Solidària “fora un referent per a l’alumnat i els panells van dirigits a explicar aquestes solucions que són realitat i que es perfilen com una alternativa del que actualment coneixem de com funciona l’economia a la societat actual”.

Per la seva banda, Miquel Torrijos, professor de Florida Secundària, va destacar la importància que l’alumnat conegués la precarietat laboral existent al mercat de treball i com afectava la vida personal per poder apoderar l’alumnat en la seva vida futura. “L’economia social i el cooperativisme pot ser una eina perquè l’alumnat en el futur s’empoderi”, comentava Torrijos. L´acte es va tancar amb la inauguració oficial per part de la Directora General d´Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García Muñoz.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: