Finalitzades les obres de Centre d’Atenció Primerenca comarcal de Borriana

Les obres de condicionament i reforma de local que acollirà el Centre d’Atenció Primerenca (CAT) comarcal han finalitzat i les instal·lacions a l’espera de l’equipament i els tràmits de selecció de la gestió i de personal per obrir les seves portes i posar en marxa el servei a la nau reformada de l’avinguda Corts Valencianes, segons ha anunciat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en la visita realitzada.

Els treballs de rehabilitació realitzats per l’empresa Ravi Obres, Transports i Excavacions SL a l’immoble, per un import total de 167.608 euros, inclouen també l’adequació per a dependències de la Policia Local en una zona de l’edifici reformat.

Maria Josep Safont, que ha supervisat el final d’obres al costat de la regidora delegada d’Hisenda, Cristina Rius, el tercer tinent d’alcalde, Vicent Granel i l’arquitecte municipal, ha explicat que les obres que han finalitzat es destinaran als serveis d’el CAT orientats a l’tractament fisioterapèutic i logopèdic d’infants d’entre 0 i 6 anys amb greus problemes de desenvolupament.

El Centre d’Atenció Primerenca ocupa 224 dels 386 metres quadrats de l’immoble de titularitat municipal, i disposa de tres sales de consulta, una sala polivalent, dos despatxos i la zona d’espera. La resta de la nau acull una aula de formació per a la Policia Local.

El CAT, segons ha precisat Maria Josep Safont, atendrà a la població infantil amb discapacitat o risc de patir-la que hagi estat derivada prèviament per especialistes de la Conselleria. Oferirà prestacions de diagnòstic, coordinació amb els recursos comunitaris i atenció individual i familiar. A més de l’tractament fisioterapèutic especialitzat i logopèdic, també hi haurà serveis de psicologia, pedagogia i estimulació, i serà un centre que atendrà nens i nenes també d’altres localitats “.

Cal recordar que, per posar en funcionament el CAT, el consistori havia de posar un local a disposició de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i, després, la institució autonòmica serà la que es farà càrrec del finançament de el personal necessari per fer realitat aquesta iniciativa.

CAIS i Serveis Socials

D’altra banda, l’alcaldessa al costat dels representants municipals han visitat també les obres de reforma de l’edifici de l’antic ambulatori del carrer València, per a la relocalització i concentració dels Serveis Socials municipals i de l’Oficina d’Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), de l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

Durant la visita, Maria Josep Safont ha destacat que les obres, adjudicades a Urbamed Infraestructures SL, amb un pressupost de 1.415.077 euros, “van a bon ritme” i la previsió és que a finals de juliol finalitzin els treballs de la part destinada a l’CAISS ia finals de novembre les de la resta de l’edifici destinat a Serveis Socials.

Igualment, ha recordat que aquesta “important” reforma és una actuació cofinançada a el 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) de el Programa Operatiu de Creixement Sostenible .

Amb aquesta transformació, ha ressaltat, es complirà amb l’objectiu de “millorar les instal·lacions de l’antic edifici i revifar i dinamitzar l’entorn de la zona urbanística de la Bosca, i acabar amb la provisionalitat de les deficients dependències dels Serveis Socials actuals per ubicar en un modern i renovat edifici que concentrarà i millorarà altres serveis d’atenció a el públic “.

Respecte a la intervenció, l’alcaldessa ha explicat que comprèn la reforma completa de l’edifici preexistent que ocupa una parcel·la amb una superfície de 879m², conservant l’estructura, cobertes i parcialment els tancaments.

La reforma, ha indicat l’alcaldessa de Borriana, distingeix dues actuacions clarament diferenciades, on la major part de l’edifici es destinarà a la recol·locació dels Serveis Socials i part de la superfície de la planta baixa s’habilitarà com a local independent destinat a les oficines del CAISS.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: