FGV col·labora amb Fontilles en diverses activitats organitzades amb motiu del Dia Mundial contra la lepra que se celebra avui

N’hi ha prou amb dues pastilles a el dia per curar la lepra. No obstant això, cada dos minuts es diagnostica un cas nou d’aquesta malaltia i 9 de cada 100 són nens i nenes menors de 14 anys. Arribar a temps és molt important en aquests casos per evitar discapacitats i nous contagis.

Amb aquestes premisses, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) col·labora amb l’associació sense ànim de lucre Fontilles en diverses activitats per commemorar el Dia Mundial contra la lepra que se celebra avui. L’empresa pública ha cedit les seves instal·lacions de l’estació amb major trànsit de viatgers de Metrovalencia, Xàtiva, perquè aquesta entitat promocioni la seva campanya “Ajuda’ns a arribar a temps. Cap nen amb lepra”. Voluntaris de Fontilles ha explicat al llarg de la setmana en una taula informativa la dramàtica situació que viuen els més petits afectats per aquesta xacra.

A més, FGV ha prestat els seus trens i tramvies de València i Alacant per exposar vinils a l’interior de les unitats que conscienciïn a la societat de l’greu problema i facilitar informació per fer donatius destinats a combatre la lepra a la població infantil.

Fontilles és una associació sense ànim de lucre l’objectiu és acabar amb la lepra i les seves conseqüències, així com amb la resta de malalties lligades a la pobresa, i donar suport al desenvolupament sostenible de les poblacions afectades. Per a això, desenvolupa projectes de cooperació sanitària i investigació i realitza cursos de formació especialitzada i activitats de sensibilització i educació per al desenvolupament.

línia 0

La cessió per part de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant de les instal·lacions per a la presentació d’aquestes iniciatives s’emmarca dins dels objectius de la solidària “Línia 0” de FGV, que es va iniciar el 2005 i té com a finalitat fomentar la sensibilització i consciència social entre els usuaris de l’suburbà.

“Línia 0? És una iniciativa que, a l’igual que un trajecte de metro o tramvia, part de l’compromís de la FGV amb la societat a la qual presta servei. La crida a la solidaritat es dirigeix ​​a el conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum participatiu capaç de desenvolupar activitats de sensibilització entre els usuaris. Així mateix, FGV col·labora amb organitzacions i entitats socials sense ànim de lucre, i s’implica en la recerca de solucions a problemes que afecten la societat actual.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: