Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana obre a el públic el nou pas entre andanes de l’estació de la Canyada de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha obert a el públic el pas entre andanes de l’estació de la Canyada de Metrovalencia, un cop finalitzades les obres de millora de les condicions de seguretat i accessibilitat.

L’obertura d’aquest pas ha estat una de les qüestions que han tractat la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato, i l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, en la reunió que han mantingut a la seu de l’empresa pública a València Sud.

La intervenció ha permès redissenyar el pas en matèria d’accessibilitat i instal·lar nous tancaments, voreres i rampes. A més s’han millorat també les condicions de seguretat, a l’incorporar senyalització acústica i lluminosa, així com zones de guiat de vianants.

Els treballs previstos també han comprès l’equipament i modificacions tant en les Instal·lacions de Seguretat Ferroviària, com en els sistemes de protecció de tren afectats pels nous passos a nivell de vianants.

Aquesta actuació es realitza de manera conjunta amb la qual s’executa a l’estació de Seminari-CEU de Metrovalencia, amb un pressupost de 335.511,02 euros, IVA inclòs. Aquestes intervencions estan incloses en l’estudi de les condicions de seguretat i d’accessibilitat dels passos a nivell i els passos entre andanes de la xarxa de FGV a València, que preveu com a prioritària la millora de l’accessibilitat i de la seguretat d’aquestes dues estacions .

En aquesta mateixa reunió s’ha abordat també el contingut de el Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia i les conseqüències sobre el servei de metro que reportarà per al municipi.

Aquest projecte, presentat recentment pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, compta amb una dotació pressupostària d’uns 235 milions d’euros i té com a finalitat que a partir de 2023 es redueixin els temps de pas de circulació en tots els trams de la xarxa de metro i tramvia.

Menguzzato ha explicat que en el cas de Paterna, localitat que compta actualment amb 6 estacions i parades de metro integrades en la Línia 2, “s’aconseguirà una notable millora respecte a el servei actual, a l’fixar una nova freqüència de 12 minuts, i responent així a les demandes històriques dels veïns i veïnes d’aquesta zona “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: