Ferrocarrils de la Generalitat restableix el servei ferroviari entre les estacions d’Empalme i Burjassot de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha restablert aquest dilluns, 13 de setembre, el servei ferroviari entre les estacions d’Empalme i Burjassot de la Línia 1 de Metrovalència, que comunica els municipis de Bétera i Castelló.

Les obres de soterrament realitzades per la Generalitat al municipi de Burjassot, que han obligat a interrompre temporalment la circulació en aquest tram des de finals de juliol prosseguiran, però ja no afectaran el servei de viatgers i viatgeres de Metrovalencia.

Per tant, el servei alternatiu d’autobús gratuït que connecta en l’actualitat les dues estacions per enllaçar amb el metro deixarà de funcionar en la mateixa data en què els trens puguin realitzar aquest trajecte.

Gràcies a la reobertura de l’tram ferroviari, les freqüències de metro de la Línia 1 tornaran a ser les mateixes que abans de l’estiu, el que significa menys temps d’espera entre tren i tren per a les persones usuàries. El pas de les unitats amb destinació a Seminari serà de quinze minuts, mentre que per Bétera serà de trenta minuts en hores punta, com era habitual abans de les obres i que començarà l’horari d’estiu.

S’aconsella a les persones que desitgin ampliar la informació d’aquests o altres serveis que truquin a el telèfon 900 46 10 46 d’Atenció a l’Client de Metrovalencia. Aquesta informació també està disponible a la pàgina web ww.metrovalencia.es (consultar aquí) i en xarxes socials @metrovalencia i al facebook / metrovalencia.fgv.

Obres de soterrament

Les obres que actualment està executant la Generalitat, amb un cost de 9,7 milions d’euros, consisteixen en completar la connexió ferroviària de l’estació d’Empalme amb el soterrament existent i amb la via en sentit Bétera, així com la finalització de la urbanització de superfície sobre les vies soterrades.

Amb les obres de soterrament, un cop completades, s’aconseguirà un augment de la seguretat ferroviària, la supressió de el pas de vianants provisional del carrer València, per la retirada de la via actual, i millores, tant en la funcionalitat i capacitat de la línia , com al seu entorn, amb la urbanització dels terrenys alliberats.

Al seu torn, FGV cedirà a l’Ajuntament de Burjassot el tram ferroviari que quedarà fora de servei, un cop es completin les obres de soterrament de la connexió amb l’estació d’Empalme de Metrovalència, situada en aquest municipi de l’Horta.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: