Ferrocarrils de la Generalitat recupera la circulació ferroviària en el tram entre Creueta i Benidorm Intermodal de el TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha recuperat des d’aquest dimarts la circulació ferroviària en el tram Creueta-Benidorm Intermodal de el TRAM d’Alacant.

L’obertura s’ha realitzat, un cop completades les obres de millora que s’han efectuat a l’estació de Benidorm i que impedien oferir el servei ferroviari amb normalitat, i després de rebre les autoritzacions de l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària (AVSF) de la Generalitat Valenciana.

Des d’aquest dimarts la totalitat dels trens de la Línia 1 amb origen Estels arriben a l’estació de Benidorm, mentre que gran part dels mimso realitzen transbordament amb Línia 9 en direcció a Dénia a la parada de Benidorm Intermodal. Es recomana consultar horaris a http://www.tramalacant.es, en telèfon 900 72 04 72 o en xarxes socials.

Tot i l’obertura a l’públic de el trànsit ferroviari a Benidorm, les obres continuaran amb l’execució de la nova andana I, vies I i II i resta d’instal·lacions de seguretat ferroviària i no ferroviàries. El 29 de juny entra en servei també l’accés des de vestíbul estació i el seu accés a l’nova andana central per a ús de la nova via III i la nova nau dipòsit d’estacionament de trens.

L’estació de Benidorm, pertanyent a la Línia 1 (Estels-Benidorm Intermodal) i Línia 9 (Benidorm-Dénia) de l’TRAM d’Alacant, va quedar fora de servei el passat 17 de maig com a conseqüència de les obres que FGV realitza en aquestes i altres parades per adequar les andanes i accessos als nous trens duals, per la qual cosa es va habilitar un servei substitutori d’autobús entre Creueta i Benidorm Intermodal que a partir del dia 29 jun queda fora de servei.

Obres a Benidorm

Les obres de millora a l’estació de Benidorm comprenen l’ampliació de la platja de vies, el rebaix de l’andana central i la prolongació de tots els altres, el canvi d’ubicació de desviaments ferroviaris, la renovació d’instal·lacions, la construcció d’una nau dipòsit per a l’estacionament de material mòbil i la millora de l’accessibilitat.

Aquesta actuació forma part de les diferents iniciatives tècniques que està duent a terme la Generalitat, a través de FGV, en la connexió Benidorm-Dénia, a fi de mantenir i millorar les condicions d’explotació, garantint la regularitat i la qualitat de el servei amb uns estàndards similars a la resta de la xarxa de FGV a Alacant.

A l’igual que la resta de treballs que s’executen en la Línia 9, són susceptibles de ser cofinançades per la Unió Europea a través de el Programa Operatiu de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Millores en altres estacions

Seguint amb els treballs d’execució de les millores de l’TRAM d ‘Alacant, continuen les obres a Altea, Garganes, Olla Altea i Cala Piteres. Aquestes afeccions no comporten la modificació de l’servei, de manera que les persones usuàries realitzen els seus trajectes amb normalitat, atenent a les indicacions dels canvis produïts.

D’altra banda, continua en l’actualitat la supressió de la parada al baixador de Cap Negret fins a la finalització d’obres.

La resta d’obres de rebaix d’andanes continuen amb la instal·lació de tarimes provisionals adaptades a l’alçada dels trens actuals i per a l’accés de persones de mobilitat reduïda, que permeten l’accés de les persones usuàries a les instal·lacions. Les mateixes plataformes, romandran fins a la posada en servei dels nous trens duals.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: