Ferrocarrils de la Generalitat participa a l’exposició ‘L’Eliana, del trenet al metro’

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), participa a l’exposició ‘L’Eliana, del trenet al metro’, en què es realitza un recorregut gràfic i documental sobre el passat, present i futur del servei ferroviari a aquesta localitat de la comarca de Camp de Túria.

La mostra, organitzada per l’Ajuntament de L’Eliana, també compta amb la col·laboració de l’Associació Ferroviària de Godella (AAFG) i la Federació Amics del Ferrocarril de la Comunitat Valenciana (FAF-CV) que presenten una exhibició de modelisme ferroviari

‘L’Eliana, del trenet al metro’ s’ha inaugurat aquest dilluns, 4 d’abril, amb la presència de l’alcalde de la localitat, Salvador Torrent, i de director de l’Autoritat del Transport Metrppolità de València (ATMV), Manuel Martínez, i romandrà oberta al públic al Centre Sociocultural d’aquesta localitat fins al proper 13 d’abril.

Dijous 7, també a les 19 hores, tindrà lloc la conferència sobre mòduls ferroviaris que tractarà sobre la normativa, la construcció i els avantatges respecte a les maquetes tradicionals, així com una introducció de la construcció de mòduls a les aules escolars.

Passat, present i futur

L’exposició fa un repàs per la història explicada a través de plafons, plànols i documents que mostren l’evolució d’aquest mitjà de transport i aborda també la situació actual i els canvis que preveu la Generalitat per millorar el servei de Metrovalència a aquesta localitat.

Per part de FGV es donen a conèixer les novetats engegades aquest any com la targeta SUMA, el nou mapa zonal de Metrovalència i es presenten importants actuacions com el Pla de Millora de Freqüències, destacant els avantatges que té els avantatges que té el transport públic i sostenible per al futur del nostre entorn.

Amb aquest pla, en alguns trams, com l’Eliana-Empalme, s’assolirà una reducció important dels temps de pas, en fixar una nova freqüència de 12 minuts. La freqüència actual en aquesta zona és de 30 minuts de Paterna a L’Eliana i de 15 minuts d’Empalme a Paterna.

El repàs històric del ferrocarril a l’Eliana comença el 18 de juliol del 1888 quan es va inaugurar el ferrocarril de via estreta entre València i Llíria. Les primeres parades d’aquesta línia eren les de València (Marxalenes), Burjassot, Paterna, Pla, L’Eliana, Pobla de Vallbona, Benaguasil i Llíria.

Anys després es van obrir noves parades, com a nexes d’unió entre els municipis regats pel Túria per als quals el tren serà la imatge de progrés, riquesa, evolució cultural i intel·lectual.

L’Eliana i el metro

La Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) de Metrovalencia travessa el municipi que compta amb l’estació de l’Eliana i els baixadors d’Entrepins i Montesol. A més El Clot, al terme municipal de Riba vermella del Túria, i Torrei del Virrei, a la Pobla de Vallbona, també són apedaeros de Metrovalencia que presten serveis als veïns i veïnes de l’Eliana.

Aquestes cinc parades mobilitzen unes 300.000 persones usuàries anuals (segons dades prèvies a la pandèmia de la COVID-19), fet que significa un important flux de desplaçaments que s’espera incrementar amb les iniciatives ja en funcionament com les noves tarifes i les derivades de la aplicació del Pla de Millora de Freqüències.

L’estació de L’Eliana compta amb aparcament gratuït, com a part de l’oferta de places que ofereix Metrovalencia a través de Parking+Metro. A més compta amb aparcament per a bicicletes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: