Ferrocarrils de la Generalitat ofereix un nou servei de missatgeria mòbil adreçat a les persones amb discapacitat auditiva i de la parla

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha posat en funcionament aquesta setmana un nou servei de missatgeria telefònica dirigit a les persones amb discapacitat auditiva i de la parla. L’aplicació WhatsApp Business permet establir una alternativa còmoda i directa a la comunicació mitjançant veu que es presta, a través dels serveis d’atenció dels intèrfons de les estacions i el telèfon d’atenció a client.

Amb aquesta mesura s’adapta l’atenció telefònica que FGV ofereix, a través dels intèrfons en estacions i els telèfons d’atenció a client de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, a les lleis d’accessibilitat universal, millorant aquest servei per a les persones amb discapacitat auditiva i de la parla.

Amb el nou sistema de missatgeria a través de l’aplicació WhatsApp Business es facilita l’accés de persones sordes a l’atenció que ofereix FGV per mitjà dels intèrfons i les línies 900 d’atenció telefònica, amb quatre números independents per a les persones usuàries de València i Alacant. Aquests números es poden consultar a les webs de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i, en concret, els números de telèfon dels intèrfons es podran consultar també a les estacions.

Amb aquesta proposta FGV dóna compliment a un compromís adquirit per l’accessibilitat a les persones amb discapacitats auditives o de la parla, i especialment amb Fesord-CV i Helix-CV. Al seu torn, es dóna resposta a una demanda de les persones sordes que ara ja tenen la possibilitat d’accedir en condicions d’igualtat a la informació que FGV presta, a través de les línies d’atenció telefònica i dels intèrfons.

Aquesta mesura s’engloba dins de moltes altres iniciatives que FGV desenvolupa per eliminar les barreres en la comunicació i informació a les persones usuàries. Entre aquestes propostes destaca la instal·lació de bucles magnètics en tots els equipaments nous, sent aquest un dels objectius que s’ha marcat FGV com a propòsit per anar avançant en la consecució de l’Accessibilitat Universal en el servei de transport que presta.

Aquestes accions es consensuen i planifiquen amb la col·laboració de diferents entitats representatives en matèria d’accessibilitat i amb les que l’empresa pública manté una col·laboració permanent.

Com funciona

El client que tingui qualsevol incidència en una estació de Metrovalencia o TRAM d’Alacant pot utilitzar el número corresponent als intèrfons per sol·licitar ajuda o informació. Aquest servei estarà disponible al mateix horari en què estan obertes les estacions.

Per a qualsevol comunicació o sol·licitud d’informació que presten els telèfons 900 d’atenció a client a València i Alacant, es disposa de les corresponents comptes que són ateses en el mateix horari que l’atenció telefònica, en servei de dilluns a diumenge.

Tots els horaris i més informació al respecte està disponible als webs http://www.metrovalencia.es i http://www.tramdalacant.es.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: