Ferrocarrils de la Generalitat finalitza les obres de tramviarització a la cruïlla de l’avinguda Joan Fuster amb l’avinguda Joan Chabàs a Dénia

Ferrocarrils Generalitat Valenciana (FGV) ha completat els treballs de tramviarització que afectaven la cruïlla de l’avinguda Joan Fuster amb l’avinguda Joan Chabàs a Dénia, de manera que avui un cop completats els treballs d’asfaltat i senyalització viària s’ha obert a l’trànsit.

Les obres de tramviarització s’executen per part de FGV en coordinació amb l’Ajuntament d’aquesta localitat i permeten transformar els antics passos a nivell ferroviaris en cruïlles semafòriques. Amb aquesta actuació s’aconsegueix que l’avinguda Joan Fuster quedi millor integrada urbanísticament, acabant amb la divisió que suposava el trenet a l’tallar Dénia pel seu costat sud.

Aquestes obres que afecten uns 1.220 metres estan incloses dins el projecte de renovació i condicionament de via i infraestructura de l’tram Gata de Gorgos – Dénia. El traçat tramviari discorre des carrer Metge Manuel Vallalta fins al carrer Diana, on l’Ajuntament de Dénia ja va condicionar una rotonda sobre la plataforma ferroviària a la cruïlla amb l’avinguda Joan Fuster.

Al llarg de tot el desenvolupament de l’actuació, s’ha mantingut una estreta coordinació amb l’Ajuntament de Dénia, que ha previst també un seguit d’actuacions complementàries, per dur a terme la futura tramviarització de l’entorn urbà de Dénia.

Aquestes actuacions corresponen bàsicament a l’ajuda a la permeabilització de l’tramvia, consistents en la semaforització i adequació urbanística dels diferents encreuaments a nivell existents.

Els treballs formen part de el pla d’inversions previst per a la modernització de la Línia 9 de el TRAM d’Alacant entre Altea i Dénia. La Generalitat està executant diferents actuacions en aquesta línia amb la finalitat d’aconseguir la seva renovació i modernització integral i aconseguir uns estàndards de qualitat equiparables a la resta de la xarxa autonòmica a Alacant.

Aquesta actuació, a l’igual que la resta que s’executen en aquesta Línia 9, són susceptibles de ser cofinançada per la Unió Europea a través de el Programa Operatiu de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

primera fase

En una primera fase, l’actuació de condicionament de la infraestructura es va desenvolupar en el tram previ a l’entrada a l’estació de FGV a Dénia, sobre uns 400 metres que discorren des del carrer Diana al llarg d’avinguda Joan Fuster.

Aquesta actuació es va condicionar una plataforma tramviària segregada dels vials paral·lels. En aquest tram, es va condicionar l’antic pas a nivell de vehicles de l’Camí de Lladres per al pas de les futures circulacions tramviàries i de trànsit rodat, millorant l’accessibilitat i seguretat dels passos de vianants d’aquesta intersecció.

Al seu torn, la intervenció arqueològica duta a terme ha permès conservar la muralla de el sistema defensiu medieval de Raval de l’Fortí.

La intervenció prevista va incloure també el condicionament de l’estació de Dénia, renovant la platja de vies i adequant les andanes per adaptar-los a el nou material mòbil dual electrodiésel. A el temps que es va rehabilitar l’edifici de l’estació amb la millora de la impermeabilització de cobertes, revestiments de fusteries, neteja de façanes i pintura sobre l’estructura metàl·lica.

Les actuacions de la primera fase d’tramviarització al municipi de Dénia es van incloure en el projecte de condicionament de les estacions de Benidorm, Teulada i Gata de Gorgos, amb un pressupost d’inversió de 6.404.330 euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: