Ferrocarrils de la Generalitat comença a instal·lar els nous seients als tren-TRAM d’Alacant per aconseguir una millor neteja i manteniment

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés progressiu de substitució de l’entapissament dels seients de les diferents unitats de material mòbil de Metrovalència i TRAM d’Alacant amb l’objectiu d’aconseguir una neteja més eficaç i un manteniment millor d’aquests elements fonamentals dels metres i tramvies.

En total, el canvi afecta 10.180 seients, desglossats als 7.504 dels 62 metres que circulen per Metrovalencia, els 1.848 dels 44 tramvies Bombardier que es desplacen tant per la xarxa de València, com per la d’Alacant, i els 828 de els 9 trens-TRAM del TRAM d’Alacant.

Precisament, és amb els tren-TRAM del TRAM d’Alacant amb els que s’ha iniciat aquest canvi, començant els mateixos treballs als metres i tramvies cap a finals d’any, fet que suposa una inversió conjunta que se superarà els 500.000 euros, en concret 509.388,48 euros, IVA inclòs.

El material escollit per substituir l’actual recobriment dels seients, polipropilè amb un 25% de fibra de vidre de càrrega, es recull a la normativa ferroviària per aportar més consistència i resistència. Aquest material comptarà amb el codi RIC, que identifica de què està fet i quin és el seu reciclatge recomanat.

La finalitat és aconseguir una neteja més eficaç, atès que la tela actual de recobriment és molt més difícil de tractar. Aquesta circumstància adquireix més importància actualment pel context de la pandèmia de la Covid-19, ja que la neteja és un dels factors més importants en la lluita contra el coronavirus.

A més, altres avantatges d’aquesta substitució és l’augment de durabilitat dels seients i que el seu manteniment serà més fàcil i ràpid de fer perquè no caldrà retapissar, com actualment, quan s’esquinça la tela.

Als 25 tramvies Siemens de Metrovalència no caldrà aquesta substitució, atès que els seus seients ja són d’un material amb característiques similars. Pel que fa als 6 trens duals del TRAM d’Alacant, les unitats més noves de FGV tampoc es veuran afectats, de moment, ja que el seu entapissat està recent estrenat.

Característiques

Els nous seients tindran, com actualment, dos colors per diferenciar la utilització general i la dels seients reservats. Les peces tindran un disseny ergonòmic, millorant sobretot el disseny pla de les peces de les unitats de metro.

En el cas dels tramvies es millorarà considerablement la facilitat del muntatge i desmuntatge, mentre que per als tren-TRAM se substituirà el seient complet, amb els agafadors, pel mateix model de seient però sense la coberta entapissada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: