Ferrocarrils de la Generalitat adjudica els treballs d’inspecció tècnica i la redacció dels projectes de rehabilitació d’edificis i estacions

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat els treballs d’inspecció tècnica i redacció dels projectes de rehabilitació d’alguns dels seus edificis de València i Alacant.

El contracte s’ha adjudicat en dos lots corresponents a València i Alacant per un import conjunt de 794.827,65 euros IVA inclòs. El primer dels apartats ha correspost a la UTE CPS Infraestructures Mobilitat i Medi Ambient, SL-Tomás Llavador Arquitectes i Enginyers SL-IBIM Building Twice, SL i realitzarà els estudis relatius a la xarxa de FGV a València, per import de 311,792,70 , IVA inclòs.

El segon lot corresponent als immobles d’Alacant s’ha adjudicat a l’UT Sant Joan Arquitectura, S.L.-Centre d’Estudis de Materials i Control d’Obra, SA (CEMOSA) amb un pressupost de 483.034,95 euros, IVA inclòs.

Les actuacions incloses contemplen l’aixecament topogràfic de tots els edificis de superfície i de les subestacions subterrànies incloent les zones annexes, de manera que pugui servir per implementar-hi la metodologia BIM segons els estàndards de FGV.

També està previst realitzar un complet estudi de patologies que permeti l’avaluació de l’estat de conservació de cada edifici, amb indicació dels desperfectes apreciats, possibles causes i les mesures prioritàries recomanables per a assegurar la seva estabilitat o rehabilitar les seues dependències, adequant-les a l’ús a què es destinin.

Amb aquestes inspeccions i estudis FGV s’adapta al que estableix la Llei 5/2014, de 25 de juliol, de la Generalitat, d’Ordenació de l’Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana, en la qual es fa referència, entre altres qüestions , a l’obligació de conservació i rehabilitació i inspecció periòdica d’edificacions.

Aquests treballs permetran obtenir un o diversos documents que reuneixin les condicions d’un projecte bàsic o de Construcció i que puguin ser licitats per FGV per a construir l’obra en ells projectada.

Alacant

Els treballs previstos a la xarxa de FGV a Alacant inclouen la redacció d’el projecte constructiu per a la rehabilitació de l’complex arquitectònic de estació de la Marina, amb la finalitat de definir un nou concepte de les diferents edificacions i zones afectades, posant en valor les estructures existents , utilitzades en el passat com a taller, dipòsit, magatzem de material i vestuaris i oficines de personal.

A més, d’altra banda, FGV contempla també la integració dels espais oberts a el públic i d’ús ferroviari per a la seva integració en la trama urbana existent i la seva obertura a la ciutadania i als al mar.

Informació i Foto: Geenralitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: