Felipe Carrasco: “La Comunitat Valenciana està a la cua en desplegament de renovables per la incapacitat de Puig”

El portaveu d’Indústria del Grup Popular, Felipe Carrasco, ha assenyalat que “la Comunitat Valenciana està a la cua en desplegament de renovables per la incapacitat de Puig”.

Carrasco ha denunciat que “l’últim any la Comunitat Valenciana ha connectat al sistema elèctric tan sols el 0,2% de la nova energia solar a nivell nacional, segons dades oficials de Redeia. Anem molt endarrerits, a la cua a nivell nacional i amb la paralització de projectes que ara s’intenten desembussar de pressa i corrent per la manca de gestió de Puig i els embolics interns al Consell”.

El portaveu popular ha anunciat que “el Síndic de Greugues ha admès a tràmit la queixa presentada pel PP per la demora de lʻadministració autonòmica a resoldre les autoritzacions de més 350 projectes dʻinstal·lació de renovables”.

Felipe Carrasco ha indicat que “l’escrit de la Sindicatura assenyala que la inactivitat en la tramitació podria afectar el dret de les persones afectades que les administracions públiques tractin els seus assumptes en un termini raonable, en el marc del dret a una bona administració”.

Per a Carrasco, “no és de rebut que hi hagi desenes de plantes fotovoltaiques encallades per la burocràcia de la Generalitat i els embolics interns entre conselleries. Tant és així, que el Consell de la Unió Europea ha aprovat modificar la directiva europea de foment d’energies renovables per posar límit als retards arbitraris fixant el límit d’un any per tramitar els parcs renovables. Europa dóna una estrebada d’orelles a la Generalitat en assenyalar que vol posar fi als procediments complexos, llargs i opacs”.

Així mateix, Felipe Carrasco ha recordat que el PPCV també ha presentat una denúncia davant de la direcció general d’inspecció de serveis per aquest col·lapse de l’administració autonòmica en els projectes de renovables. “No és possible que segueixi passant el temps i ningú no faci res. Algú ha de donar la cara i assumir responsabilitats davant d’aquesta paralització de projectes”.

Per a Carrasco, “la incapacitat de gestionar aquest Consell és un clam. Tant un informe tècnic de la UPV com el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials han advertit de la lentitud del Consell en la tramitació de plantes fotovoltaiques acusant-lo d”anar a pas de tortuga’, deixant-nos a la cua de les comunitats autònomes en l’impuls de les renovables”.

Finalment, el portaveu popular ha assenyalat que “si el Consell de Puig ha estat dos anys per tirar endavant 64 expedients que cal aprovar abans del 25 de gener, no volem pensar què passarà amb la resta de projectes col·lapsats, fins a 400, que han d’estar a punt tres mesos després, abans del 25 d’abril, i que poden provocar enfrontar-se a una demanda de 1.000 milions per frenar projectes energètics”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: