Fabregat: “Demanem responsabilitats polítiques a Marco per la mala gestió al deixar de pagar durant 7 mesos a l’empresa de Servei d’Ajuda a Domicili que atén 209 persones dependents”

La regidora de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló Susana Fabregat demana responsabilitats polítiques a l’alcaldessa Amparo Marco per la mala gestió en matèria de benestar social a el deixar de pagar durant 7 mesos a l’empresa de Servei d’Ajuda a Domicili que atén a 209 persones dependents en aquesta pandèmia. En aquest sentit, Fabregat insta a “donar una solució immediata als treballadors essencials que presten aquest servei d’ajuda vital a les persones vulnerables, uns treballadors que no han cobrat la paga d’estiu i, a més, estan avisats que si l’Ajuntament no paga el que deu a l’empresa, una quantia que des de desembre a avui ronda els 800.000 euros, tampoc percebran ingressos pel treball prestat durant els propers mesos “.

La regidora Popular ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb treballadores afectades de el Servei d’Ajuda a Domicili, que li han traslladat la seva inquietud per la situació a la qual s’han vist abocats per impagaments de l’equip e govern. El retard de set mesos a l’hora de pagar l’Ajuntament a l’empresa ha fet que aquesta no pugui seguir avançant els diners de les nòmines als seus 59 treballadors.

“És inconcebible que l’alcaldessa socialista Amparo Marco anunciï ajudes milionàries per Benestar Social mentre segueix sense donar solució a la contracta de el Servei d’Ajuda a Domicili, aquest contracte està sense licitar des del 2019. Estem davant d’una conseqüència més de no tenir pressupost a aquestes altures de l’any, els mateixos mesos que portem sense pressupost, que són set, són els que deu l’equip de govern municipal a l’empresa. A el no tenir pressupost de 2021 i sense haver-se licitat el contracte, no hi ha partida pressupostària per pagar a l’empresa, de manera que els pagaments s’han de fer via extrajudicial, amb tots els inconvenients i retards que això implica, tal com veiem ” , afegeix.

Els treballadors afectats de el Servei d’Ajuda a Domicili ja anuncien mobilitzacions per a la setmana que ve si no es resol aquesta situació i veuen garantides les seves nòmines.

Cal recordar que aquests professionals de el Servei d’Ajuda Domiciliària, ja van ser un dels col·lectius oblidats en els mesos més durs de l’inici de la pandèmia, havent de fer-se els seus propis equips de protecció individual (EPI), per evitar contagis. “Durant tota la pandèmia han assistit a les persones més vulnerables en unes condicions realment difícils, exposant-se diàriament a el virus. No mereixen que se’ls torni a deixar de banda sense percebre ingressos per la gran tasca que realitzen “, subratlla la regidora Popular.

A aquest respecte lamenta que “els que van venir a rescatar persones estan demostrant tot el contrari. De moment només s’han rescatat ells mateixos amb pujades de sou de l’50% tot just arribar a el govern municipal i incrementant el nombre d’assessors fins a comptar amb un exèrcit de 21 persones al seu servei “.

Finalment Fabregat recorda que aquesta mateixa setmana, concretament el dilluns, en Comissió Informativa, “ja vam traslladar a el govern municipal les queixes de beneficiaris de les ajudes d’emergència social que concedeix l’Ajuntament de Castelló perquè arriben fins amb quatre mesos de retard. Ajudes necessàries per fer front a les despeses bàsiques del dia a dia que aquest equip de govern amb la seva gestió les retarda en lloc de donar-los la prioritat que haurien de tenir “, conclou.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: