Exposicions, tallers, classes magistrals i actuacions musicals marquen l’últim tram de l’any en el Espai Cultural Obert de la plaça de les Aules

Exposicions, tallers, classes magistrals i actuacions musicals marquen l’últim tram de l’any en el Espai Cultural Obert (ECO) de la plaça de les Aules de Castelló. La tardor va arribar amb l’obra del pintor Javier Aoiz Orduna i la seva exposició ‘Elogi a la llum’, que està encara oberta fins al 8 de novembre. La pintura d’aquest madrileny és una declaració d’amor a l’ofici; el seu gust refinat i la seva exquisida sensibilitat amb els pinzells són un regal per a l’espectador.

L’art contemporani se sent especialment còmode a Castelló durant el mes de novembre gràcies a la fira internacional d’art contemporani MARTE. Com ja és habitual en els últims anys, coincidint amb la celebració de la fira, el Espai Cultural Obert acull una exposició promoguda des de la direcció artística de MARTE amb recorreguts guiats els dies 23 i 27 de novembre i 2 i 12 de desembre.

A més, el 21 de novembre el professor col·laborador a la Universitat de Barcelona i en la Universitat Oberta de Catalunya, Francesc Benlliure, impartirà un taller especialment capdavanter i actual sobre el nou rol social del creador. Benlliure ens farà repensar la pràctica artística, la seva valorització social i la seva utilitat en entorns rurals.

El 4 i 5 de desembre Jordi Ribas, llicenciat en Història de l’Art i actual responsable d’activitats del Museus de les Cultures del Vi de Catalunya impartirà una classe magistral sobre el coneixement de l’art contemporani.

I per a tancar l’any arriba a Castelló l’arriscada aposta de la fotògrafa i pintora conquense Elvira Carrasco amb la seva ‘Faces Proyect’, que romandrà exposada del 19 de desembre al 17 de gener. El projecte de Carrasco consisteix a crear autoretrats artístics en els quals l’artista combina el ‘bodi art’ amb la seva faceta fotogràfica. Ella mateixa pinta el seu rostre i després el fotografia per a deixar constància del seu treball. Una obra potent que ja ha viatjat per mig món. Per a gaudir de l’obra d’aquesta artista tindrem l’estímul musical del Festival Internacional de Música de Cambra de Castelló (FIMCC) amb el seu clarinet solista Alberto Agut.

I per al qual vulgui analitzar de manera més profunda la proposta d’Elvira Carrasco, ECO Experiències t’acosta la seva obra els dies 20 de desembre i 8, 11 i 16 de gener.

 

 

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: