Experts simulen un terratrèmol per provar una aplicació desenvolupada al projecte europeu TURNkey

Des d’avui fins demà dimecres 27 d’abril del 2022, experts portaran a terme la demostració de l’aplicació desenvolupada al projecte TURNkey per a la planificació i gestió d’emergències i risc sísmic abans, durant i després d’un terratrèmol. Aquesta demostració té lloc en el marc de les III Jornades Internacionals de Sensibilització davant del Risc Sísmic a la província d’Alacant, que van arrencar ahir Auditori La Llotja (C. Aragó, s/n, Oriola) d’Oriola després de canviar la ubicació de la trobada.

La demostració s’adaptarà als tècnics de protecció civil de la província d’Alacant. En primer lloc, es farà una exposició de com s’ha utilitzat l’eina a les ciutats pilot europees i l’experiència que s’ha adquirit en aquestes demostracions. Tot seguit, responsables del projecte TURNkey portaran a terme un exemple d’aplicació simulant el terratrèmol de Torrevieja. En un altre punt, analitzaran l’impacte d’aquest mateix succés a la província d’Alacant i al municipi d’Oriola. “Així podrem obtenir una perspectiva de com els resultats poden servir per activar diferents fases dels plans d’actuació davant del risc sísmic, no només als edificis residencials sinó també en edificis essencials com per exemple l’Hospital del Baix Segura”, segons ha explicat Sergio Molina, organitzador de les jornades i investigador i professor del Departament de Física Aplicada de la Universitat d’Alacant (UA).

Inauguració de les Jornades

L’acte inaugural de les III Jornades Internacionals de Sensibilització davant del Risc Sísmic a la província d’Alacant va tenir lloc ahir dilluns 25 d’abril de 2022 a l’Auditori La Llotja presidit pel vicerector de Recerca de la Universitat d’Alacant Juan Mora, amb l’alcalde d’Oriola Emilio Bascuñana, la cap de Protecció Civil Subdelegació del Govern d’Alacant Joaquina Faz, l’organitzador de les jornades ia més vicedegà de la Facultat de Ciències de la UA Sergio Molina, el subdirector General d’Emergències de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències Jorge Suárez, i l’investigador principal del projecte TURNkey Abdelghani Meslem.

L’objectiu d’aquesta tercera trobada internacional és compartir experiències de gestió d’emergències sísmiques per analitzar les lliçons apreses que permetin millorar la resposta davant de futurs escenaris, l’avaluació i la valoració de danys, el restabliment de serveis essencials, la reconstrucció i la postemergència. Durant la trobada també es presenten els resultats de dos projectes científics en què participa la Universitat d’Alacant orientats a augmentar la resiliència dels municipis de la Comunitat Valenciana ia facilitar informació útil a les agrupacions de protecció civil, tècnics i tècniques municipals i personal relacionat amb la gestió i planificació de les emergències sísmiques.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: