Experts de tot el món es reuneixen a la UA per abordar els desafiaments urbans i la revolució tecnològica sostenible
La Universitat d’Alacant (UA) acull del 28 d’agost a l’1 de setembre la 62a edició del Congrés de l’Associació Científica Regional Europea (ERSA), 62è Congrés ERSA, sota el títol “Urban Challenges and Sustainable Technological Revolution”. Es tracta de l’esdeveniment anual de referència per a investigadors i professionals en el camp de la ciència regional i espacial i, aquest 2023, posarà el focus en els desafiaments urbans i la revolució tecnològica sostenible, abastant temes com la transformació digital, la innovació a la mobilitat urbana i leconomia circular.
ERSA 2023 reuneix tant experts del món acadèmic, dels sectors públic i privat, així com d’organitzacions no governamentals, en un esforç per presentar i debatre problemes de desenvolupament urbà i regional predominants i compartir coneixements, punts de vista, mètodes i resultats de la investigació. En definitiva, és una oportunitat única per conèixer els nombrosos reptes urbans i la innovació que promourà la sostenibilitat en la revolució tecnològica de les ciutats.
Organitzat per la Universitat d’Alacant, ERSA comptarà amb més de 900 participants procedents dels sis continents, sent Itàlia el que més percentatge de participació ha registrat. El segueix Espanya, Polònia, Països Baixos, Regne Unit, Alemanya, França, Brasil, Romania, Hongria Japó, Corea del Sud, Estats Units, però el compte inclou fins i tot participants de Nova Zelanda, Rússia o Canadà.
El programa inclou la presentació de 700 articles, 78 sessions especials i sis conferenciants principals sobre política regional, bases estadístiques, taula d’editors, entre altres activitats addicionals, en què participaran líders d’opinió en l’àmbit regional i urbà, i oferiran perspectives i reflexions sobre els desafiaments a què s’enfronta l’economia regional i les solucions necessàries per construir un futur sostenible i equitatiu. Al programa científic s’hi sumen les activitats socials previstes per l’organització.
Els dos primers dies, el 28 i 29 d’agost, les sessions seran en format en línia i, a partir del 30 d’agost, l’esdeveniment es durà a terme en format presencial a diferents espais de la Universitat d’Alacant. L’edifici principal per a les jornades presencials serà l’Aulari II amb al voltant de 25 sessions paral·leles i plenàries, tot i que la cerimònia de benvinguda programada pel dimecres 30 a les 9 hores serà al Paranimf i comptarà amb la rectora de la UA Amparo Navarro, així com amb representants del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), de l’Ajuntament d’Alacant, de l’ERSA (European Regional Science Association – Associació Europea de Ciència Regional), de la RSAI (Regional Science Association International – Associació Internacional de Ciència Regional) i de l’AECR (Associació Espanyola de Ciència Regional), així com de la Unió Europea amb un missatge en vídeo.
L´ERSA és l´agrupació supranacional d´associacions especialitzades en Ciència Regional de tots els països d´Europa. L’Associació Espanyola de Ciència Regional (AECR), on s’inclou la Universitat d’Alacant, s’enllaça internacionalment amb l’European Regional Science Association.
Informació i Foto: Universitat Alacant