Èxit d’assistència a la jornada de portes obertes de la Universitat dels Majors de Florida Universitària

Florida Universitària ha celebrat la primera Jornada de Portes Obertes de la Universitat dels Majors d’aquest curs 2021-22 al Campus de Catarroja amb èxit d’assistència per part de persones interessades en cursar aquests estudis. Tant és així, que a l’acabar la jornada un gran nombre d’assistents van formalitzar la matrícula per començar el nou curs.

La nova directora de la Universitat dels Majors, Núria Blaya, va explicar a les persones assistents la programació tant de el curs, com la dels postgraus de la Universitat dels Majors de la cooperativa valenciana. Va destacar aspectes com el fet que les 30 hores de cada mòdul s’imparteixin de forma continuada, el que permet centrar-se en els temes i millora l’aprenentatge, i també va destacar la possibilitat de cursar mòduls solts o itineraris de diversos mòduls en funció de l’interès o la disponibilitat de l’alumnat, en definitiva, s’està adaptant la formació a les necessitats de l’alumnat.

“Qui ve a la Universitat dels Majors són persones que han estudiat diferents ofertes de formació i finalment han trobat el que realment necessiten en nosaltres. Per aquest motiu, el nostre alumnat repeteix curs rere curs. Qui ens arriba a conèixer repeteix. Tant és així que hem alumnat que continua estudiant a la Universitat dels Majors pel plaer d’estudiar més de 10 anys seguits. Aquest any anem a doblar l’alumnat que es matricula en el postgrau “, comenta Núria Blaya.

El postgrau de la Universitat dels Majors ofereix cinc assignatures que permeten que l’alumnat segueixi aprenent i creixent com a persona. Art bizantí, cuina i territori, són alguns exemples de les assignatures que estudien.

Els 20 anys d’experiència en aquest sector de formació li atorguen a la Universitat dels Majors un important valor diferencial a persones majors de 50 anys que no només vénen de la comarca de l’Horta Sud sinó que també es desplacen, cada vegada més, des València i des de qualsevol localitat de la província.

La Universitat dels Majors és molt més que un espai formatiu gràcies al seu alumnat, a un claustre compromès amb el plaer d’ensenyar i d’aprendre, a la capacitat d’adaptació i a l’increment d’oferta formativa per a tota la vida. Més de 120 alumnes i alumnes cursen anualment els seus estudis a la Universitat dels Majors, un centre en què a més d’impartir matèries de totes les àrees de coneixement es promouen activitats culturals, visites i taules de debat que contribueixen a enriquir el coneixement de l’alumnat.

Està orientada a satisfer la necessitat formativa de totes aquelles persones interessades en seguir estudiant independentment de la seva edat. Gràcies a la col·laboració d’institucions i ajuntaments avui aquest projecte segueix sent una realitat per a centenars de persones.

A més dels mòduls formatius de programa de formació universitària s’afavoreixen diferents activitats. Els alumnes i les alumnes presenten obres a concursos literaris, tenen un programa a Ràdio Sol, d’Albal, viatgen i exposen les seves obres en una exposició anual a la Florida, entre d’altres activitats que s’impulsen des de la Universitat dels Majors.

Per davant queda un any d’activitats, classes, conferències, visites culturals i cicles de debat. Per obtenir el títol oficial propi de Florida Universitària l’alumnat ha de superar aquest curs de formació i assistir a les classes, ja que no es realitzen exàmens a l’acabar cada un dels mòduls, però un cop finalitzada aquesta etapa, l’alumnat que ho consideri, pot seguir estudiant un postgrau d’especialització universitària.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: